Auto's:

Mazda 2: Stopzetten van de motor - Motor start/stop - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Stopzetten van de motor

WAARSCHUWING

De motor niet tijdens het rijden stopzetten: Het tijdens het rijden stopzetten van de motor om een andere reden dan in een noodgeval is gevaarlijk. Wanneer de motor tijdens het rijden wordt stopgezet heeft dit door het verlies van de rembekrachtiging een vermindering van remvermogen tot gevolg wat een ongeluk en ernstig letsel kan veroorzaken.

1. Breng de auto volledig tot stilstand.

2. (Handgeschakelde versnellingsbak) Schakel over naar de neutraalstand en trek de handremhendel aan.

(Automatische transmissie) Zet de keuzehendel in de stand P en trek de handremhendel aan.

3. Druk op de startdrukknop om de motor stop te zetten. De contactstand is uit.

OPGELET Zorg er voor dat wanneer u de auto verlaat de startdrukknop is uitgezet.

 

OPMERKING
  • Het is mogelijk dat de koelventilator in de motorruimte gedurende enkele minuten nadat het contact vanuit ON op OFF gezet is gaat draaien, ongeacht of de airconditioning aan of uit is, voor het snel koelen van de motorruimte.
  • Wanneer de startdrukknop vanuit ON op ACC of OFF wordt gezet, gaat het KEY indicatielampje (groen) gedurende ongeveer 30 seconden knipperen om aan te geven dat het resterende batterijvermogen van de sleutel laag is.

    Vervang de batterij door een nieuwe alvorens de sleutel onbruikbaar wordt.

    Zie Vernieuwen van de sleutelbatterij

  • (Automatische transmissie) Als de motor wordt stopgezet terwijl de keuzehendel in een andere stand dan P staat, zal het contact overschakelen naar ACC.

Motornoodstop

Wanneer terwijl de motor draait of tijdens het rijden de startdrukknop continu ingedrukt wordt gehouden, of een aantal malen achtereen snel wordt ingedrukt, zal de motor onmiddellijk worden stopgezet.

Het contact schakelt over naar ACC.

Zie ook:

Mazda 2. Opbergvakken
WAARSCHUWINGHoud tijdens het rijden de opbergvakken gesloten: Rijden met geopende opbergvakken is gevaarlijk. Ter vermindering van de kans op letsel tijdens ongevallen of een plotselinge ...

Skoda Fabia. Instellingen van het menu Radio
Instellingen voor alle frequentiebereiken In het hoofdmenu Radio de functietoets aantippen. Klank - Geluidsinstellingen Scan - Scanfunctie van alle beschikbare zenders van het actuele freque ...

Auto's: