Auto's:

KIA Rio: Waarschuwingslampje open motorkap - Motorkap - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Waarschuwingslampje open motorkap

KIA Rio / KIA Rio - Instructieboekje / Kenmerken van uw auto / Motorkap / Waarschuwingslampje open motorkap

Motorkap

De waarschuwing wordt op het lcdscherm weergegeven wanneer de motorkap geopend is.

U hoort een waarschuwingstoon wanneer het voertuig 3 km/u of meer rijdt en de motorkap geopend is.

Sluiten van motorkap

 1. Controleer de volgende punten alvorens de motorkap te sluiten:
  • Of alle vuldoppen correct teruggeplaatst zijn.
  • Of er geen handschoenen, doeken of andere brandbare materialen in de motorruimte zijn achtergebleven.
 2. Zet de steun vast in de clip om te voorkomen dat hij gaat rammelen.
 3. Laat de motorkap zakken tot ongeveer 30 cm (1 ft) boven zijn gesloten positie en laat de motorkap los. Controleer of de motorkap vergrendeld is.
 4. Controleer of de motorkap goed is afgesloten. Als u de motorkap enigszins omhoog kunt trekken, is deze niet goed afgesloten.

  Open hem opnieuw en sluit hem met wat meer kracht.

WAARSCHUWING

 • Controleer voor het sluiten van de motorkap of er geen zaken in de motorruimte zijn achtergebleven die het sluiten zouden kunnen hinderen. Als geprobeerd wordt de motorkap te sluiten terwijl er nog iets in de motorruimte is achtergebleven, kan dat schade aan de motorkap of letsel veroorzaken.
 • Laat geen handschoenen, doeken of andere brandbare materialen achter in de motorruimte. Deze zouden door de hitte in brand kunnen vliegen.

 

WAARSCHUWING

 • Controleer altijd nogmaals of de motorkap goed vergrendeld is alvorens met de auto te gaan rijden. Als de motorkap niet goed vergrendeld is, zou hij tijdens het rijden open kunnen gaan, waardoor het zicht voor de bestuurder belemmerd wordt en een aanrijding het gevolg kan zijn.
 • De steun moet goed in de opening in het binnenscherm geplaatst worden als u controles in de motorruimte uitvoert. Dat voorkomt dat de motorkap plotseling naar beneden valt en letsel veroorzaakt.
 • Verplaats de auto niet als de motorkap omhoog staat omdat dan het zicht belemmerd wordt en de motorkap naar beneden kan vallen of beschadigd kan worden.
Zie ook:

Fiat Punto. Identificatiegegevens
VIN-PLAATJE Dit bevindt zich linksachter op de vloer van de bagageruimte fig. 114en bevat de volgende identificatiegegevens: Nummer typegoedkeuring. Identificatiecode voertuigtype. Chassi ...

Peugeot 208. Doorgeven van "Gevarenzones"
Om het doorgeven van gevarenzones toe te staan moet u aanvinken de optie: "Waarschuwingen voor risicozones toestaan". Druk op Navigatie om de hoofdpagina weer te geven. of Druk op d ...

Auto's: