Auto's:

KIA Rio: Kiezen van een kinderzitje (CRS) - Kinderzitjes (CRS) - Veiligheidsysteem van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Kiezen van een kinderzitje (CRS)

Doe bij het kiezen van een kinderzitje altijd het volgende:

Soorten kinderzitjes

Er zijn in grote lijnen drie soorten kinderzitjes: Kinderzitjes waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht zit, kinderzitjes waarbij het kind met het gezicht naar voren gericht zit en zittingverhogingen.

Ze worden ingedeeld op basis van de leeftijd, de lengte en het gewicht van het kind.

Kinderzitjes (CRS)

Kinderzitjes waarin het kind met het gezicht naar achteren wordt vervoerd

Een kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht zit, houdt de rug van het kind tegen het zitje gedrukt. Door het gordelsysteem blijft het kind in de juiste positie zitten.

Bovendien houdt dit gordelsysteem het kind tijdens een ongeval in het zitje en reduceert het de kracht die wordt uitgeoefend op de kwetsbare nek en wervelkolom.

Kinderen jonger dan 1 jaar moeten altijd worden vervoerd in een kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht zit. Er bestaan verschillende soorten kinderzitjes waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht zit: zitjes voor baby's kunnen alleen worden gebruikt als kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht zit.

Combinatiezitjes en 3-in-1-kinderzitjes hebben in het algemeen hogere lengteen gewichtslimieten om kinderen met het gezicht naar achteren gericht te vervoeren, zodat uw kind langer op deze wijze kan worden vervoerd.

Vervoer kinderen met het gezicht naar achteren gericht zolang ze binnen de lengte- en gewichtslimieten blijven die door de fabrikant van het zitje zijn vastgesteld.

Kinderzitjes (CRS)

Kinderzitjes waarin het kind met het gezicht naar voren wordt vervoerd

Een kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar voren gericht zit, houdt het lichaam van het kind met een gordelsysteem op de juiste plaats.

Vervoer kinderen in een kinderzitje met gordelsysteem waarbij het kind met het gezicht naar voren gericht zit tot de lengte of het gewicht van het kind niet meer binnen de limiet van de fabrikant van het kinderzitje valt.

Als uw kind te groot is geworden voor het kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar voren gericht zit, kunt u een zittingverhoging gebruiken.

Zittingverhogingen

Een zittingverhoging is een zitje dat ervoor zorgt dat de veiligheidsgordel van de auto beter aansluit. Bij gebruik van een zittingverhoging wordt de gordel zo gepositioneerd dat deze aanligt tegen de sterkere delen van het lichaam van het kind. Vervoer kinderen op een zittingverhoging tot ze zo groot zijn dat de gordel ook zonder zittingverhoging goed aanligt.

Bij een goed aanliggende gordel ligt de heupgordel comfortabel tegen het bovenste deel van de dijen en niet tegen de maag. De schoudergordel moet comfortabel tegen de schouder en de borstkas liggen en niet over de nek of het gezicht lopen. Om de kans op letsel bij een ongeval, noodstop of een plotselinge manoeuvre te minimaliseren, dienen kinderen jonger dan 13 jaar in een geschikt kinderzitje te zitten.

Zie ook:

Opel Corsa. Verzorging exterieur
Sloten De sloten zijn af fabriek gesmeerd met een hoogwaardig slotcilindervet. Een ontdooimiddel alleen in dringende gevallen gebruiken, omdat het ontvettend werkt en de werking van de slo ...

KIA Rio. Afstellen van voorstoel
Vooruit en achteruit Verstel de stoel als volgt vooruit of achteruit: Houd de hendel voor de langsverstelling omhooggetrokken. Schuif de stoel in de gewenste positie. Laat de hendel lo ...

Auto's: