Auto's:

KIA Rio: Kinderzitjes (CRS) - Veiligheidsysteem van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Kinderzitjes (CRS)

Dit raden wij aan: Vervoer kinderen altijd op de achterzitplaatsen

WAARSCHUWING Vervoer kinderen altijd in een passend kinderzitje. Kinderen, van welke leeftijd dan ook, lopen minder risico als ze op de achterbank vervoerd worden. Gebruik nooit een kinderzitje waarbij het kind met het gezicht naar achteren gericht op de voorstoel zit, tenzij de airbag is uitgeschakeld.

Om de kans op letsel bij een ongeval, noodstop of een plotselinge manoeuvre te minimaliseren, dienen kinderen jonger dan 13 jaar op de achterbank te zitten in een geschikt kinderzitje.

Volgens ongevallenstatistieken lopen kinderen minder risico in een kinderzitje op een achterstoel dan in een kinderzitje op de voorstoel. Kinderen die te groot zijn voor een kinderzitje, moeten de aangebrachte veiligheidsgordels gebruiken.

In de meeste landen zijn regels over het vervoer van kinderen opgesteld die het gebruik van een goedgekeurd kinderzitje verplicht stellen.

Regels met betrekking tot de limieten voor leeftijd en lengte/gewicht waarboven de veiligheidsgordel mag worden gebruikt in plaats van een kinderzitje, verschillen per land. Zorg er daarom voor dat u op de hoogte bent van de regelgeving in uw land en in de landen die u op uw reizen aandoet.

Kinderzitjes moeten op de juiste manier op de stoel worden bevestigd. Gebruik altijd een kinderzitje dat in uw land wettelijk goedgekeurd is.

Kinderzitjes (CRS)

Baby's en jonge kinderen moeten met de rug of met het gezicht in de rijrichting worden vervoerd in een geschikt kinderzitje. Dit kinderzitje moet correct zijn bevestigd op de achterstoel. Lees de aanwijzingen van de fabrikant voor het plaatsen en het gebruik van het kinderzitje en volg deze aanwijzingen op.

WAARSCHUWING

  • Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant voor het plaatsen en het gebruik van het kinderzitje.
  • Zet uw kind altijd op de juiste wijze vast in het kinderzitje.
  • Gebruik nooit een kinderzitje dat over de rugleuning van een stoel "vasthaakt"; een dergelijk zitje biedt mogelijk geen adequate bescherming bij een ongeval.
  • Laat de Kia-dealer na een ongeval het kinderzitje, de veiligheidsgordels, de ISOFIX-bevestigingspunten en het Top Tetherbevestigingspunt controleren.
Zie ook:

Mazda 2. Achteruitrijwaarschuwingssysteem (RCTA)
Het achteruitrijwaarschuwingssysteem (RCTA) is bedoeld om de bestuurder tijdens het achteruitrijden te assisteren bij het controleren van het gebied aan de achterzijde van de auto aan beide kant ...

KIA Rio. Kenmerken van uw audio
Audiosysteem Type E Type F ❈De functies in de auto wijken mogelijk af van deze op de afbeelding. LCD-scherm Tik op het scherm om een toets te kiezen. RADIO ...

Auto's: