Auto's:

Fiat Punto: Contactslot - Kennismaking met de auto - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Contactslot

De sleutel kan op drie standen worden gedraaid fig. 3:

Contactslot

Het contactslot is voorzien van een beveiliging: als de motor bij de eerste poging niet aanslaat, moet de sleutel teruggedraaid worden naar de stand STOP om opnieuw te kunnen starten.

STUURSLOT

Inschakelen: wanneer de sleutel in de stand STOP staat, de sleutel verwijderen en aan het stuurwiel draaien tot het vergrendelt.

Uitschakelen: draai het stuur enigszins en draai de sleutel in de stand MAR.

BELANGRIJK

Als er geknoeid is aan het contactslot (bijv. een poging tot diefstal), dan moet men het laten controleren bij het Fiat Servicenetwerk alvorens te gaan rijden.

Neem, bij het verlaten van het voertuig, altijd de sleutel uit om te voorkomen dat eventuele inzittenden per ongeluk de bedieningselementen inschakelen. Vergeet niet de handrem aan te trekken. Schakel de eerste versnelling in als het voertuig op een helling omhoog staat geparkeerd en de achteruitversnelling bij een helling omlaag.

Laat nooit kinderen zonder toezicht in het voertuig achter.

Het is strikt verboden aftermarketwerkzaamheden uit te voeren waarbij wijzigingen worden aangebracht aan de stuurinrichting of stuurkolom (bijv. de installatie van een diefstalbeveiliging).

Dergelijke handelingen kunnen de prestaties en veiligheidDvan het systeem beïnvloeden, de garantie ongeldig maken en bovendien leiden tot het niet meer voldoen van het voertuig aan de typegoedkeuring.

Verwijder de sleutel nooit terwijl het voertuig rijdt. Het stuurwiel zal automatisch vergrendeld worden zodra eraan gedraaid wordt. Dit geldt ook voor voertuigen die gesleept worden.

Zie ook:

Toyota Yaris. Uitschakelen en hervatten van de snelheidsbegrenzer
Als u de hendel naar u toe trekt, wordt de snelheidsbegrenzer uitgeschakeld. Als u de hendel omhoog duwt, wordt de snelheidsbegrenzer hervat. ■Overschrijden van de ingestelde ...

Mazda 2. Thuisscherm
Pictogram Functie Applicaties Informatie zoals gemiddeld brandstofverbruik, onderhoud en waarschuwingen kunnen worden geverifieerd. Het schermdisplay ka ...

Auto's: