Auto's:

Fiat Punto: Fiat code systeem - Kennismaking met de auto - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Fiat code systeem

Dit is een elektronische startblokkering die de beveiliging tegen diefstalpogingen verbetert. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld wanneer de contactsleutel wordt verwijderd.

WERKING

Elke keer dat de motor wordt gestart door de sleutel naar de stand MAR te draaien, stuurt de regeleenheid van het Fiat CODE systeem een herkenningscode naar de motorregeleenheid (PCM) om de startblokkering uit te schakelen.

Deze code wordt alleen verzonden als de regeleenheid van het Fiat CODEsysteem de door de sleutel verstuurde code herkent.

Elke keer dat de contactsleutel naar de stand STOP wordt gedraaid, schakelt het Fiat CODE-systeem de functies van de motorregeleenheid uit. Als de code tijdens het starten niet correct wordt herkend, gaat het lampje op het instrumentenpaneel branden. Draai in dit geval de sleutel naar STOP en vervolgens naar MAR; als de motor geblokkeerd blijft, probeer dan nogmaals met een van de andere geleverde sleutels. Neem contact op met het Fiat Servicenetwerk als de motor nog steeds niet gestart kan worden.

Als het waarschuwingslampje gaat branden, betekent dit dat het systeem een zelfdiagnose uitvoert (bijv. bij een spanningsval). Neem, als het probleem aanhoudt, contact op met het Fiat Servicenetwerk.

Zie ook:

Mazda 2. Achteruitkijkmonitor
Achteruitkijkmonitor De achteruitkijkmonitor geeft bij het achteruitrijden visuele beelden van de achterzijde van de auto. WAARSCHUWINGRijd altijd voorzichtig en bepaal of de achterzijde ...

Fiat Punto. Gewichten
BENZINEVERSIES (*) Als er speciale uitrustingen zijn gemonteerd (bijv. schuifdak, trekhaak enz.) dan stijgt het leeggewicht, waardoor het laadvermogen daalt, omdat de max. toelaatbare belast ...

Auto's: