Auto's:

Toyota Yaris: Extra verwarming - Gebruik van de
airconditioning en
de achterruitverwarming - Voorzieningen in
het interieur - Toyota Yaris - InstructieboekjeToyota Yaris: Extra verwarming

Deze zorgt ervoor dat het interieur van de auto warm blijft onder koude omstandigheden.

Extra verwarming

Schakelt de extra verwarming in/uit

De extra verwarming gaat ongeveer 25 seconden na het indrukken van de toets werken, en het duurt nog ongeveer 85 seconden voordat hij volledig is opgewarmd.

Extra verwarming

■De extra verwarming kan worden bediend als De motor draait.

■Normale verschijnselen bij werking van de extra verwarming De volgende omstandigheden duiden niet op een storing:

■Nadat de verwarming is uitgeschakeld Het verdient aanbeveling om de extra verwarming niet binnen 10 minuten opnieuw in te schakelen nadat u deze uitgeschakeld hebt. Anders kan de extra verwarming geluid maken wanneer deze werkt.

■Bij het tanken De motor moet zijn afgezet. Wanneer u de motor afzet, wordt de extra verwarming uitgeschakeld.

WAARSCHUWING

■Brandwonden of schade aan uw auto voorkomen

  • Raak de verwarming en de uitlaat niet aan omdat deze heet zijn. U zou zich kunnen branden.
  • Houd brandbare materialen zoals brandstof weg van de verwarming en de uitlaat. Anders kan brand ontstaan.

 

OPMERKING

■Schade aan de auto voorkomen

  • Schakel de extra verwarming niet herhaaldelijk in en uit binnen een tijdsinterval van 5 minuten omdat dat de levensduur kan verkorten. Zet de toets van de extra verwarming uit als de motor vaak opnieuw gestart wordt (zoals bij bezorgingen).
  • Voer geen veranderingen uit aan de extra verwarming zonder eerst een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige te raadplegen. Dit kan leiden tot storingen aan de verwarming of tot brand.
  • Mors geen water of andere vloeistoffen op het verwarmingselement en de brandstofpomp van de verwarming. Dit kan storingen aan de verwarming veroorzaken.
  • Houd de in- en uitlaat van de verwarming vrij van water, sneeuw, ijs, modder, enz. Wanneer deze verstopt raken, kan de verwarming niet meer goed werken.
  • Als u iets ongewoons opvalt, zoals een vloeistoflek, rook of een slechte werking, schakel dan de extra verwarming uit en laat de auto nakijken door een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
Zie ook:

KIA Rio. Grootlicht
Druk de combischakelaar van u af om het grootlicht in te schakelen. Trek de schakelaar naar u toe om het dimlicht in te schakelen. Het controlelampje voor het grootlicht gaat branden wannee ...

Peugeot 208. Handbediening
In deze sequentiële stand kunt u zelf schakelen. Zet de selectiehendel in de stand M. Beweeg de selectiehendel kort naar voren om op te schakelen. Beweeg de selectiehendel kort ...

Auto's: