Auto's:

Skoda Fabia: Binnenspiegel - Licht en zicht - Bediening - Škoda Fabia - InstructieboekjeSkoda Fabia: Binnenspiegel

Inleiding voor het onderwerp

ATTENTIE Buitenspiegels vergroten het gezichtsveld, maar laten objecten kleiner en verder weg lijken. Daarom de binnenspiegel gebruiken om de afstand tot achteropkomend verkeer te bepalen.

 

ATTENTIE

  • Zelfdimmende spiegels bevatten een elektrolyt, die bij een gebroken spiegelglas kan weglekken - dit kan de huid, ogen en ademhalingsorganen prikkelen.
  • Als de ogen en huid met elektrolyt in aanraking zijn gekomen, de betreffende plaats direct gedurende ten minste enkele minuten met veel water afspoelen. Zo nodig medische hulp inroepen.

Dimstand binnenspiegel

Binnenspiegel: Met handmatige dimfunctie / met zelfdimfunctie
 afb. 66 Binnenspiegel: Met handmatige dimfunctie / met zelfdimfunctie

Spiegel met handmatige dimfunctie afb. 66

  1. Basisstand van de spiegel (niet gedimd)
  2. Spiegeldimming

Spiegel met zelfdimfunctie

De dimfunctie afb. 66 wordt na de motorstart automatisch aangestuurd.

Bij het inschakelen van de binnenverlichting of bij het inschakelen van de achteruitversnelling schakelt de spiegel terug naar de basisstand (niet gedimd).

ATTENTIE

  • Externe apparaten (bv. navigatiesysteem) niet in de buurt van de spiegel met zelfdimfunctie bevestigen. Het verlichte display van een extern apparaat kan de werking van de binnenspiegel hinderen - gevaar voor ongevallen.
  • De zelfdimmende spiegel functioneert alleen storingsvrij als de lichtinval op de sensoren niet wordt beperkt (bv. door het rolgordijn van de achterruit).

    De sensoren zitten aan de voor- en achterzijde van de spiegel.

Buitenspiegel

Buitenspiegelbediening: mechanisch/elektrisch
 afb. 67 Buitenspiegelbediening: mechanisch/elektrisch

De buitenspiegelglazen zijn (afhankelijk van de wagenuitrusting) mechanisch of elektrisch instelbaar.

Als de elektrische spiegelinstelling eens zou uitvallen, kunnen de spiegelglazen met de hand worden ingesteld door voorzichtig op de rand van het spiegelglas te drukken.

De draaiknop van de elektrisch instelbare spiegels kan in de volgende standen worden gezet afb. 67 - B.

Spiegelglas links instellen

Spiegelbediening uitschakelen

Spiegelglas rechts instellen

Spiegelverwarming (werkt alleen bij draaiende motor)

Buitenspiegels naar binnen klappen

De spiegel kan handmatig in de richting van de zijruit worden geklapt. Om de spiegel weer in de uitgangsstand te zetten, dient de spiegel van de zijruit terug te worden geklapt tot deze duidelijk vergrendelt.

ATTENTIE Het spiegelglas van de buitenspiegels niet aanraken als de spiegelverwarming is ingeschakeld - gevaar voor verbranding.
Zie ook:

Renault Clio. Snelheidsbegrenzer
De snelheidsbegrenzer is een functie die u helpt om een door u gekozen maximumsnelheid niet te overschrijden. Bediening Hoofdschakelaar Aan/Uit. Inschakelen, in het geheugen opslaan e ...

Toyota Yaris. Koelvloeistof
Het koelvloeistofniveau is correct als het zich bij koude motor tussen de streepjes FULL en LOW bevindt. Benzinemotor Dieselmotor Dop reservoir Streepje FULL Streepje LOW Als het ...

Auto's: