Auto's:

Opel Corsa: Roetfilter - Uitlaatgassen - Rijden en bediening - Opel Corsa - InstructieboekjeOpel Corsa: Roetfilter

Het dieselpartikelfilter verwijdert schadelijke roetdeeltjes uit de uitlaatgassen.

Het systeem heeft een zelfreinigende functie die tijdens het rijden automatisch wordt geactiveerd, zonder dat hier een melding over verschijnt. Het filter wordt geregenereerd door achtergebleven roetdeeltjes periodiek bij een hoge temperatuur te verbranden. Dit proces vindt onder bepaalde rijomstandigheden automatisch plaats en kan totminuten duren. Doorgaans neemt dit tussen zeven enminuten in beslag. Autostop is niet beschikbaar en het brandstofverbruik ligt mogelijk hoger. Enige geur- en rookontwikkeling tijdens deze procedure is normaal.

Uitlaatgassen

Onder bepaalde rijomstandigheden, bijv. bij korte ritten, kan het systeem zichzelf niet automatisch reinigen.

Wanneer het filter gereinigd moet worden, maar de recente rijomstandigheden geen automatische reiniging toelieten, knippert controlelamp . Tegelijkertijd verschijnt een waarschuwingsbericht of -code op het Driver Information Center.

brandt wanneer het dieselpartikelfilter vol is. Start het regeneratieproces zo spoedig mogelijk.

knippert wanneer het maximale vulniveau van het filter is bereikt. Start het regeneratieproces onmiddellijk om schade aan de motor te voorkomen.

Regeneratieproces

Blijf rijden om het regeneratieproces te activeren en houd het motortoerental boven/min. Indien nodig terugschakelen. De regeneratie van het dieselpartikelfilter wordt dan gestart.

Als ook gaat branden is regeneratie niet mogelijk. Roep de hulp van een werkplaats in.

Voorzichtig Wordt het reinigingsproces onderbroken, dan bestaat het risico dat er zware motorschade ontstaat.

De regeneratie verloopt het snelst bij hoge motortoeren en een zware belasting.

Controlelampje dooft zodra de zelfreiniging is afgerond.

Zie ook:

Mazda 2. Communicatie-instellingen
Selecteer het pictogram op het thuisscherm voor het tonen van het Communicatiescherm. Selecteer om de instelling wijzigen. Onderwerp Instelling Functie Bluetooth - ...

Mazda 2. Vereiste brandstof (SKYACTIV-D 1.5)
De auto zal efficiënt functioneren op dieselbrandstof met specificatie EN590 of gelijkwaardig. OPGELET Gebruik voor uw auto nooit andere brandstof dan specificatie EN590 of gelijkwa ...

Auto's: