Auto's:

Opel Corsa: Blindehoeksysteem - Bestuurdersondersteuningssystemen - Rijden en bediening - Opel Corsa - InstructieboekjeOpel Corsa: Blindehoeksysteem

Het blindehoeksysteem detecteert en meldt objecten die zich, binnen een specifieke blindehoekzone, aan weerszijden van de auto bevinden. Het systeem geeft een visueel alarm visueel in elke buitenspiegel bij het detecteren die in de binnen- en buitenspiegels wellicht niet zichtbaar zijn.

Het blindehoeksysteem maakt gebruik van sommige sensoren van de geavanceerde parkeerhulp in de voor- en achterbumper aan beide zijden van de auto.

Waarschuwing

Het blinde-hoeksysteem vervangt het zicht van de bestuurder niet.

Het systeem detecteert geen:

  • auto's die zich buiten de blinde hoeken bevinden, en die mogelijk snel naderen
  • voetgangers, fietsers of dieren Controleer voordat u van rijstrook verandert altijd alle spiegels, kijk over uw schouder en gebruik de richtingaanwijzer.

Als het systeem tijdens het vooruitrijden in de blindehoekzone een voertuig detecteert, licht er zowel bij auto's die worden ingehaald of die u inhalen, een geel waarschuwingssymbool in de betreffende buitenspiegel op.

Als de bestuurder vervolgens de richtingaanwijzer gebruikt, gaat het waarschuwingssymbool geel knipperen als waarschuwing om niet van rijstrook te wisselen.

Let op

Als de inhalende auto minstenskm/u sneller rijdt dan de ingehaalde auto, licht het waarschuwingssymbool in de betreffende buitenspiegel wellicht niet op.

Bestuurdersondersteuningssystemen

Het blindehoeksysteem werkt bij snelheden vankm/u totkm/u.

Bij snelheden hoger dankm/u wordt het systeem inactief, aangegeven door de verlichte waarschuwingssymbolen in beide buitenspiegels.

Als de snelheid weer wordt verlaagd, verdwijnen de waarschuwingssymbolen.

Als een auto dan in de blinde zone wordt waargenomen, worden de waarschuwingssymbolen als normaal verlicht aan de betreffende zijde.

Als de auto wordt gestart, lichten beide displays in de buitenspiegels kort op om aan te geven dat het systeem operationeel is.

U kunt het systeem activeren of deactiveren op het Info-Display, Persoonlijke instellingen.

De deactivering wordt aangegeven met een tekst op het Driver Information Centre.

Detectiezones

De detectiezones beginnen bij de achterbumper en strekken zich ong.

drie meter naar achteren en naar de zijkanten uit. De zone is ongeveer tussen de 0,5 meter en twee meter hoog, vanaf de grond.

Het blindehoeksysteem is ontworpen om stilstaande voorwerpen, zoals vangrails, lantaarnpalen, stoepranden, muren en balken te negeren.

Geparkeerde voertuigen of tegemoetkomende voertuigen worden niet gedetecteerd.

Storing

Het kan soms voorkomen dat het systeem geen signaal afgeeft, bij natte weersomstandigheden zal dit vaker optreden.

Het blindehoeksysteem werkt niet als de bumper aan de linker- of rechterzijde vervuild is met modder, vuil, sneeuw, ijs, slijk, of tijdens hevige regenval. Instructies voor reinigen.

Bij een storing in het systeem of als het systeem door tijdelijke omstandigheden niet operationeel is, dan verschijnt er een melding in het Driver Information Centre. De hulp van een werkplaats inroepen.

Zie ook:

Skoda Fabia. Wagensystemen
CAR - Wageninstellingen Inleiding Geldt niet voor het infotainment Blues. In het menu CAR kunnen ritgegevens en wageninformatie worden getoond en enkele wagensystemen worden ingesteld. Op fabrie ...

Toyota Yaris. Handgeschakelde transmissie
Bedienen van de selectiehendel Transmissie met 5 versnellingen Trap het koppelingspedaal vóór het bedienen van de selectiehendel helemaal in en laat het langzaam opkomen. Als h ...

Auto's: