Auto's:

Opel Corsa: Achteruitkijkcamera - Bestuurdersondersteuningssystemen - Rijden en bediening - Opel Corsa - InstructieboekjeOpel Corsa: Achteruitkijkcamera

De achteruitkijkcamera helpt de bestuurder bij het achteruitrijden door middel van een weergave van het gebied achter de auto.

Het camerabeeld wordt getoond in de Colour-Info-Display.

Waarschuwing De achteruitrijcamera kan nooit het zicht van de bestuurder vervangen. Let op: voorwerpen die zich buiten het bereik van de camera en de sensoren van de geavanceerde parkeerhulp bevinden, bijv. onder de bumper of onder de auto, worden niet getoond.

Rijd nooit achteruit als u alleen op het Info-Display hebt gekeken.

Controleer eerst de omgeving aan de achterzijde en rondom de auto voordat u achteruit rijdt.

Inschakelen

De achteruitkijkcamera wordt automatisch ingeschakeld als de auto in de achteruitversnelling wordt geschakeld.

Werking

Bestuurdersondersteuningssystemen

De camera bevindt zich tussen de lampjes van de kentekenverlichting en heeft een zichthoek van 130°.

Bestuurdersondersteuningssystemen

De camera bestrijkt slechts een beperkt gebied. De afstand op het beeld op de display, verschilt van de werkelijke afstand.

Waarschuwingssymbolen

Waarschuwingssymbolen zijn op het beeld weergegeven als driehoekjes en geven obstakels aan die door de achtersensoren van de geavanceerde parkeerhulp zijn geconstateerd.

Ook verschijnt op de bovenste regel van het Info-Display met de waarschuwing om de omgeving van de auto te controleren.

Uitschakelen

De camera wordt gedeactiveerd wanneer een bepaalde snelheid vooruit wordt overschreden of als de achteruitversnelling gedurende ong.

tien seconden niet is ingeschakeld.

Achteruitkijkcamera kan handmatig worden uitgeschakeld in het menu Persoonlijke instellingen op het Info-Display. Persoonlijke instellingen.

Deactivering van geleidelijnen en waarschuwingssymbolen

U kunt de activering of deactivering van de visuele geleidelijnen en waarschuwingssymbolen veranderen met de aanraaktoetsen in het onderste deel van het display.

Storing

Storingsmeldingen worden weergegeven met een op de bovenste regel van het Info-Display.

De achteruitkijkcamera werkt mogelijkerwijs niet goed:

Zie ook:

KIA Rio. Werking van de parkeerhulp
Het systeem wordt ingeschakeld als de achteruitversnelling wordt ingeschakeld en het contact in stand ON staat. Bij een snelheid van meer dan 5 km/h wordt het systeem mogelijk niet jui ...

Skoda Fabia. Noodoproep
 afb. 10 Noodoproeptoets Automatische verbindingsopbouw met de noodoproepcentrale Bij een ongeval wordt automatisch een gesprek met de noodoproepcentrale gestart. De noodoproepcentrale ontvan ...

Auto's: