Auto's:

Mazda 2: i-stop waarschuwingszoemer - In de volgende gevallen wordt een
waarschuwingszoemer
geactiveerd - Waarschuwings-/indicatielampjes en
waarschuwingszoemers - Als er zich een probleem voordoet - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: i-stop waarschuwingszoemer

  • (Europees model) De veiligheidsgordel van de bestuurder is losgemaakt en het bestuurdersportier wordt geopend.
  • (Behalve Europees model)
  • (Handgeschakelde versnellingsbak) Wanneer de versnellingshendel in een andere stand dan neutraal staat, de veiligheidsgordel van de bestuurder wordt losgemaakt en het bestuurdersportier wordt geopend.
  • (Automatische transmissie) Wanneer de keuzehendel in de stand D of M (niet in blokkeermodus voor tweede versnelling) staat, de veiligheidsgordel van de bestuurder wordt losgemaakt en het bestuurdersportier wordt geopend.

Rijsnelheidsalarm

De functie van het rijsnelheidsalarm is bestemd om de bestuurder via een enkele pieptoon en een waarschuwingsindicatie in de instrumentengroep te waarschuwen dat de tevoren ingestelde rijsnelheid is overschreden.

U kunt de instelling van de rijsnelheid waarbij de waarschuwing wordt gegeven veranderen.

120 km/h waarschuwingszoemer *

Als de rijsnelheid hoger wordt dan 120 km/h, klinkt er gedurende 5 seconden een pieptoon.

Buitentemperatuurwaarschuwingszoemer

Waarschuwt de bestuurder voor de mogelijkheid van gladde wegen wanneer de buitentemperatuur laag is.

Als de buitentemperatuur lager is dan ongeveer 4 ºC, wordt er eenmaal een pieptoon gegeven en gaat de buitentemperatuurdisplay gedurende ongeveer tien seconden knipperen.

Zie Buitentemperatuurdisplay

Waarschuwingszoemer motortoerental *

De zoemer klinkt om de bestuurder te waarschuwen als het motortoerental op het punt staat het toegestane motortoerental te overschrijden.

OPGELET Gebruik het gaspedaal en de versnellingen overeenkomstig de rijomstandigheden zodat de zoemer niet klinkt. Als het motortoerental het toegestane motortoerental overschrijdt, bestaat de kans op motorschade.

Waarschuwingszoemer voor bandenspanning * De waarschuwingszoemer klinkt gedurende ongeveer 3 seconden wanneer er een afwijking is in de bandenspanning

Waarschuwingszoemer van stuurbekrachtiging

Als er een defect is in de stuurbekrachtiging, gaat het waarschuwingslampje voor defecte stuurbekrachtiging branden of knipperen en klinkt tegelijkertijd de zoemer.

Zie Waarschuwingslampjes

Zie ook:

Opel Corsa. Bagageruimte
Bagageruimte vergroten De rugleuningen van de achterbank kunnen in twee standen worden vergrendeld. Rechtop vergrendelen bij het vervoeren van volumineuze voorwerpen. Gescheiden rugleuning ...

Mazda 2. Waarschuwingspieptoon van snelheidsbegrenzer
Aangegeven in instrumentengroep Als de rijsnelheid de ingestelde snelheid met ongeveer 3 km/h of meer overschrijdt, wordt er continu een waarschuwingstoon gegeven en gaat de afstelbare snelheids ...

Auto's: