Auto's:

Opel Corsa: Bandenspanning - Velgen en banden - Verzorging van de auto - Opel Corsa - InstructieboekjeOpel Corsa: Bandenspanning

De bandenspanning minstens om dedagen en vóór elke lange rit bij koude banden controleren. Het reservewiel niet vergeten.

Dit geldt ook voor auto's met een bandenspanningscontrolesysteem.

Draai het ventieldopje los.

Velgen en banden

Bandenspanning.

Het informatie-etiket bandenspanning op het portierframe rechts vermeldt de originele bandenmaat en de bijbehorende bandenspanningswaarden.

De voorgeschreven bandenspanning geldt bij koude banden. De waarde geldt voor zowel zomer- als winterbanden.

De ECO-bandenspanning dient om een zo laag mogelijk brandstofverbruik te bereiken.

Een onjuiste bandenspanning beïnvloedt de veiligheid, het weggedrag, het rijcomfort en het brandstofverbruik negatief en verhoogt de bandenslijtage.

De bandenspanningswaarden verschillen afhankelijk van de diverse opties.

Ga voor de juiste bandenspanningswaarde als volgt te werk:

Voor de voor uw auto goedgekeurde banden kunt u de EEG-conformiteitsverklaring die bij uw auto is geleverd, of andere landelijke registratiedocumenten raadplegen.

De bestuurder is verantwoordelijk voor het juist instellen van de bandenspanning.

Waarschuwing Een te lage bandenspanning kan aanleiding geven tot oververhitting van de banden en interne beschadigingen, wat bij hoge snelheden loslatende loopvlakken en zelfs klapbanden kan veroorzaken.

 

Waarschuwing Bij specifieke banden mag de aanbevolen bandenspanning zoals vermeld in de bandenspanningstabel de op de band aangegeven maximale bandenspanning overschrijden. Overschrijd nooit de op de band aangegeven maximale bandenspanning.

Schakel het contact uit wanneer de bandenspanning moet worden verhoogd of verlaagd. Schakel na het aanpassen van de bandenspanning het contact in en selecteer de betreffende instelling op de pagina Draagvermogen band op het Driver Information Center.

Afhankelijkheid van temperatuur

De bandenspanning hangt af van de temperatuur van de band. Onderweg lopen de temperatuur en de spanning van de band op. De bandenspanningen op de bandinformatiesticker en in de bandenspanningentabel verwijzen naar koude banden, dus bij een temperatuur van°C.

De druk wordt voor iedere temperatuurstijging van°C met bijnakPa verhoogd. Houd hiermee rekening wanneer u warme banden controleert.

De bandenspanningswaarde die u op het Driver Information Center ziet, is de werkelijke bandenspanning. Bij een afgekoelde band is deze waarde iets lager, maar is de band niet lek.

Zie ook:

Mazda 2. Waarschuwing voor nietuitgeschakelde verlichting

Als de verlichting is ingeschakeld en het contact op ACC of uit gezet wordt, zal er een continue pieptoon klinken zodra het bestuurdersportier geopend wordt. OPMERKING Wanneer het contact op ...

Toyota Yaris. Verwijderen van het reservewiel

Auto's met een compact reservewiel 1. Auto's met een afdekplaat: Trek de afdekplaat omhoog en trek hem naar u toe om hem te verwijderen. 2. Verwijder de afdekking van de bagageruimtevloer. 3. ...

Auto's: