Auto's:

Fiat Punto: Geschiktheid van passagiersstoelen voor gebruik van isofix-kinderzitjes - Kinderzitjes - Veiligheid - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Geschiktheid van passagiersstoelen voor gebruik van isofix-kinderzitjes

Fiat Punto / Fiat Punto - Instructieboekje / Veiligheid / Kinderzitjes / Geschiktheid van passagiersstoelen voor gebruik van isofix-kinderzitjes

In de onderstaande tabel worden in overeenstemming met de Europese norm ECE 16 de verschillende montagemogelijkheden getoond voor ISOFIX kinderzitjes op stoelen die zijn uitgerust met speciale verankeringen.

GESCHIKTHEID VAN PASSAGIERSSTOELEN VOOR GEBRUIK VAN ISOFIX-KINDERZITJES

IL = geschikt voor Isofix-kinderzitjes die getest zijn voor dit type voertuig.

IL (*) = geschikt voor Isofix-kinderzitjes die getest zijn voor dit type voertuig. Het zitje kan gemonteerd worden door de voorstoel naar voren te schuiven.

IUF = geschikt voor Isofix-kinderzitjes uit de universele klasse (met derde bevestigingspunt boven) die in de rijrichting bevestigd moeten worden en die goedgekeurd zijn voor de specifieke gewichtsgroep.

Belangrijke aanbevelingen voor het veilig vervoeren van kinderen

BELANGRIJK

ZEER GEVAARLIJK Plaats NOOIT een kinderzitje tegen de rijrichting in op de passagiersstoel van auto's met een actieve passagiersairbag. Bij een ongeval, hoe klein ook, kan de airbag ernstig letsel en zelfs de dood van het kind tot gevolg hebben. Het is raadzaam kinderen altijd in kinderzitjes op de achterbank te vervoeren: bij een ongeval biedt de achterbank de meeste bescherming.

Op de zonneklep is een etiket met symbolen aangebracht dat eraan herinnert dat de airbag verplicht uitgeschakeld moet worden als een tegen de rijrichting in gemonteerd kinderzitje op de voorstoel wordt gemonteerd. Neem altijd de aanwijzingen op de zonneklep in acht (zie de paragraaf "Aanvullend veiligheidssysteem (SRS) - Airbag").

Mocht het nodig zijn een kind achterstevoren in een kinderzitje op de passagiersstoel te vervoeren, moeten de front- en zijairbags aan de passagierszijde worden uitgeschakeld via het hoofdmenu op het display. Uitschakeling moet worden gecontroleerd via het waarschuwingslampje dat op het centrale deel van het dashboard is gaan branden. Bovendien moet de passagiersstoel zo ver mogelijk naar achteren zijn geschoven om te voorkomen dat het kinderzitje eventueel in aanraking komt met het dashboard.

Verplaats de voorste passagiersstoel of de achterbank niet als er een kind op zit of als het kind in een geschikt kinderzitje zit.

Onjuiste montage van het kinderzitje kan ertoe leiden dat het beschermingssysteem inefficiënt wordt. Bij een ongeval kan het kinderzitje loskomen en kan het kind zelfs dodelijk gewond raken. Houd u, bij het monteren van kinderzitjes voor pasgeborenen of kinderen, strikt aan de aanwijzingen van de Fabrikant.

Wanneer het kinderzitje niet in gebruik is, zet het dan vast met de veiligheidsgordel of met de ISOFIXbevestigingen, of verwijder het uit het voertuig. Laat het kinderzitje niet los in het interieur liggen. Zo kan het in geval van abrupt remmen of een ongeval geen letsel bij de inzittenden veroorzaken.

Verplaats de stoel niet als er een kinderzitje is geplaatst: verwijder altijd eerst het kinderzitje alvorens de stoel anders in te stellen.

Zorg er altijd voor dat het borstgedeelte van de veiligheidsgordel niet onder de armen door of achter de rug van het kind langs loopt. Bij een ongeval zal de veiligheidsgordel het kind niet vast kunnen houden, met het risico van zelfs dodelijk letsel. Daarom moet het kind de veiligheidsgordel altijd correct omleggen.

Gebruik één onderste verankeringspunt niet voor de installatie van meer dan één kinderzitje.

Als een universeel ISOFIX-kinderzitje niet aan alle drie de verankeringspunten is vastgemaakt, zal het kinderzitje het kind niet goed kunnen beschermen. In geval van een aanrijding zou het kind ernstig gewond kunnen raken of zelfs kunnen overlijden.

Monteer het kinderzitje alleen bij stilstaande auto. Het kinderzitje is op de juiste wijze aan de beugels bevestigd als de vergrendeling hoorbaar vastklikt. De instructies voor montage, demontage en plaatsing moeten in elk geval worden opgevolgd. De fabrikant van het kinderzitje is verplicht deze instructies bij het kinderzitje te leveren.

Zie ook:

Mazda 2. Instellen van het systeem
Wanneer de MODE schakelaar wordt ingedrukt, licht de hoofdindicatie (wit) van het Mazda Radar Cruise Control (MRCC) systeem op en kan in de volgafstandregeling de rijsnelheid en de afstand t ...

KIA Rio. Openen van motorkap
Trek aan de ontgrendelknop om de motorkap te ontgrendelen. De motorkap komt iets omhoog. WAARSCHUWING Parkeer de auto op een vlakke ondergrond, zet de motor uit, zet de ...

Auto's: