Auto's:

Fiat Punto: Start&Stop-systeem - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Start&Stop-systeem

(voor bepaalde versies/markten)

Het Stop/Start-systeem zet automatisch de motor af wanneer het voertuig stilstaat en start de motor zodra de bestuurder wil wegrijden.

Hierdoor worden het brandstofverbruik, schadelijke uitlaatgassen en de geluidsoverlast beperkt.

De motor uitschakelen: bij stilstaand voertuig, wordt de motor afgezet als de versnellingspook in de vrijstand staat en het koppelingspedaal niet is ingetrapt.

Opmerking De motor kan alleen automatisch worden afgezet bij een snelheid van meer dan 10 km/h, om herhaaldelijk afzetten van de motor te voorkomen wanneer erg traag wordt gereden.

De motor opnieuw starten: trap het koppelingspedaal in om de motor weer te starten.

HET SYSTEEM HANDMATIG INSCHAKELEN/ UITSCHAKELEN

Druk op knop fig. 71 om het systeem handmatig in/uit te schakelen.

Led uit: systeem ingeschakeld / Led aan: systeem uitgeschakeld.

HET SYSTEEM HANDMATIG INSCHAKELEN/ UITSCHAKELEN

BELANGRIJK

Laat de accu alleen vervangen door een dealer van het Fiat Servicenetwerk.

Vervang de accu door een exemplaar van hetzelfde type (HEAVY DUTY) en met identieke specificaties.

Controleer alvorens de motorkap te openen of de motor is afgezet en of de contactsleutel in de stand STOP staat. Volg de instructies op die zijn aangegeven op het plaatje op de voorste traverse. Wij adviseren om de contactsleutel te verwijderen als er zich nog inzittenden in het voertuig bevinden. Verlaat het voertuig alleen na de contactsleutel te hebben uitgenomen of in de stand STOP te hebben gedraaid. Controleer bij het tanken of de motor is afgezet en of de contactsleutel in de stand STOP staat.

 

BELANGRIJK

Als een comfortabele temperatuur prioritair is, dan kan het Stop/Startsysteem worden uitgeschakeld zodat de klimaatregeling kan blijven werken.

Zie ook:

Opel Corsa. Klok
Graphic-Info-Display Druk op CONFIG om het menu Instellingen op te roepen. Blader door de lijst en selecteer de menuoptie Tijd en datum voor het betreffende submenu. Let op Raadpleeg de ...

Peugeot 208. Toegang tot het gereedschap
Het gereedschap bevindt zich onder de vloer van de bagageruimte. Voor toegang: open het kofferdeksel/de achterklep, til de vloerplaat op en verwijder deze, haal de houder met het geree ...

Auto's: