Auto's:

Fiat Punto: Dualogic versnellingsbak - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Dualogic versnellingsbak

(voor bepaalde versies/markten)

Het voertuig kan uitgerust zijn met een elektronisch geregelde handgeschakelde versnellingsbak die Dualogic wordt genoemd en die op twee manieren bediend kan worden: MANUAL en AUTO.

VERSNELLINGSPOOK

De versnellingspook A fig. 69 is van het multistabiele zwevende type, d.w.z. hij kan drie stabiele en drie instabiele standen aannemen. De drie stabiele standen zijn: vrijstand (N), achteruit (R) en de middelste stand tussen de instabiele standen (+) en (-).

VERSNELLINGSPOOK

De instabiele standen, d.w.z. de standen die de pook verlaat zodra hij wordt losgelaten, zijn de standen voor het aanvragen van een hogere versnelling (+), een lagere versnelling (-) en de automatische/handmatige werking (A/M).

BELANGRIJK Als bij ingeschakelde motor de stand van de pook niet overeenkomt met de daadwerkelijk ingeschakelde versnelling, dan is een zoemer hoorbaar tot de stand hersteld is.

HANDMATIGE BEDIENING

Ga als volgt te werk:

AUTOMATISCHE BEDIENING

Ga als volgt te werk:

AUTO-ECO WERKING

Druk op de ECO-knop fig. 70 om de functie in te schakelen. De functie kan alleen ingeschakeld worden bij actieve automatische werking.

Met de ECO-functie ingeschakeld, selecteert het systeem de meest geschikte versnelling, afhankelijk van de voertuigsnelheid, het motortoerental en de intensiteit waarmee het gaspedaal wordt ingetrapt met als doel het brandstofverbruik te beperken.

AUTO-ECO WERKING

"Kick Down" FUNCTIE

(voor bepaalde versies/markten)

Indien nodig (bijvoorbeeld tijdens het inhalen), schakelt het systeem een of meer versnellingen terug wanneer het gaspedaal voorbij het stroeve punt wordt ingetrapt (en als het motortoerental dit toestaat) om het geschikte vermogen en koppel voor de door de bestuurder verzochte acceleratie te leveren.

BELANGRIJK Het gebruik van de "Kick Down" functie wordt uitsluitend aanbevolen tijdens het inhalen of snel accelereren, om niet het brandstofverbruik te verhogen.

BELANGRIJK

Houd de hand niet langer op de versnellingspook dan strikt noodzakelijk is voor het schakelen of voor de AUTO/ MANUAL bediening.

Zie ook:

KIA Rio. Grootlicht
Druk de combischakelaar van u af om het grootlicht in te schakelen. Trek de schakelaar naar u toe om het dimlicht in te schakelen. Het controlelampje voor het grootlicht gaat branden wannee ...

Renault Clio. Vervoer van kinderen
U dient zich te houden aan de wetgeving van het land waarin u zich bevindt. Het kind moet, net als een volwassene, altijd correct zitten en zijn vastgemaakt, ongeacht het traject. U bent verantw ...

Auto's: