Auto's:

Fiat Punto: Handgeschakelde
versnellingsbak - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Handgeschakelde versnellingsbak

Fiat Punto / Fiat Punto - Instructieboekje / Starten en rijden / Handgeschakelde versnellingsbak

Trap, om de versnellingen in te schakelen, het koppelingspedaal volledig in en plaats de pook in de gewenste stand (het schakelschema is aangegeven op de pookknop fig. 68).

Handgeschakelde versnellingsbak

Bij een versnellingsbak met 6 versnellingen (voor bepaalde versies/ markten), om de achteruitversnelling R in te schakelen vanuit de vrijstand, de ring A fig. 68 optillen en de pook naar rechts en naar achteren verplaatsen.

BELANGRIJK De achteruit kan uitsluitend bij stilstaand voertuig worden ingeschakeld. Wacht bij draaiende motor minstens 2 seconden met het koppelingspedaal helemaal ingetrapt alvorens de achteruit in te schakelen om beschadiging aan de tandwielen te voorkomen.

BELANGRIJK Het koppelingspedaal mag uitsluitend voor het schakelen gebruikt worden. Laat tijdens het rijden de voet nooit, zelfs niet licht, op het koppelingspedaal rusten. Bij bepaalde versies/markten kan de regelelektronica van het koppelingspedaal een foutieve rijstijl als een defect interpreteren.

BELANGRIJK

Trap het koppelingspedaal helemaal in om op de juiste wijze te schakelen.

Daarom is het van fundamenteel belang dat er niets onder het pedaal ligt: let erop dat de matten vlak liggen en dat ze de slag van de pedalen niet hinderen.

 

BELANGRIJK

Rijd niet met de hand op de versnellingspook aangezien de uitgeoefende druk, hoe licht ook, na verloop van tijd kan leiden tot slijtage van de interne onderdelen van de versnellingsbak.

Zie ook:

Renault Clio. Gebruik van een kinderzitje
De bescherming die het kinderzitje biedt is afhankelijk van zijn capaciteit om het kind vast te houden en van de installatie ervan. Door een verkeerde installatie komt de bescherming van het kin ...

KIA Rio. Slepen in een noodgeval
Laat de auto bij voorkeur wegslepen door een officiƫle Kia-dealer of een erkend bergingsbedrijf. Als dit niet mogelijk is, mag de auto tijdelijk worden gesleept met een sleepkabel of -kett ...

Auto's: