Auto's:

Fiat Punto: Handgeschakelde
versnellingsbak - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Handgeschakelde versnellingsbak

Fiat Punto / Fiat Punto - Instructieboekje / Starten en rijden / Handgeschakelde versnellingsbak

Trap, om de versnellingen in te schakelen, het koppelingspedaal volledig in en plaats de pook in de gewenste stand (het schakelschema is aangegeven op de pookknop fig. 68).

Handgeschakelde versnellingsbak

Bij een versnellingsbak met 6 versnellingen (voor bepaalde versies/ markten), om de achteruitversnelling R in te schakelen vanuit de vrijstand, de ring A fig. 68 optillen en de pook naar rechts en naar achteren verplaatsen.

BELANGRIJK De achteruit kan uitsluitend bij stilstaand voertuig worden ingeschakeld. Wacht bij draaiende motor minstens 2 seconden met het koppelingspedaal helemaal ingetrapt alvorens de achteruit in te schakelen om beschadiging aan de tandwielen te voorkomen.

BELANGRIJK Het koppelingspedaal mag uitsluitend voor het schakelen gebruikt worden. Laat tijdens het rijden de voet nooit, zelfs niet licht, op het koppelingspedaal rusten. Bij bepaalde versies/markten kan de regelelektronica van het koppelingspedaal een foutieve rijstijl als een defect interpreteren.

BELANGRIJK

Trap het koppelingspedaal helemaal in om op de juiste wijze te schakelen.

Daarom is het van fundamenteel belang dat er niets onder het pedaal ligt: let erop dat de matten vlak liggen en dat ze de slag van de pedalen niet hinderen.

 

BELANGRIJK

Rijd niet met de hand op de versnellingspook aangezien de uitgeoefende druk, hoe licht ook, na verloop van tijd kan leiden tot slijtage van de interne onderdelen van de versnellingsbak.

Zie ook:

Skoda Fabia. Afstandsbediening - Batterij vervangen
VOORZICHTIG De nieuwe batterij moet voldoen aan de oorspronkelijke specificaties. Bij het vervangen van de batterij op de juiste polariteit letten.   ...

Peugeot 208. Mechanisch systeem
Mechanisch systeem om het openen van een achterportier van binnenuit te verhinderen. De knop bevindt zich op de zijkant van beide achterportieren. Vergrendelen Draai de rode knop met de con ...

Auto's: