Auto's:

Fiat Punto: Handgeschakelde
versnellingsbak - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Handgeschakelde versnellingsbak

Fiat Punto / Fiat Punto - Instructieboekje / Starten en rijden / Handgeschakelde versnellingsbak

Trap, om de versnellingen in te schakelen, het koppelingspedaal volledig in en plaats de pook in de gewenste stand (het schakelschema is aangegeven op de pookknop fig. 68).

Handgeschakelde versnellingsbak

Bij een versnellingsbak met 6 versnellingen (voor bepaalde versies/ markten), om de achteruitversnelling R in te schakelen vanuit de vrijstand, de ring A fig. 68 optillen en de pook naar rechts en naar achteren verplaatsen.

BELANGRIJK De achteruit kan uitsluitend bij stilstaand voertuig worden ingeschakeld. Wacht bij draaiende motor minstens 2 seconden met het koppelingspedaal helemaal ingetrapt alvorens de achteruit in te schakelen om beschadiging aan de tandwielen te voorkomen.

BELANGRIJK Het koppelingspedaal mag uitsluitend voor het schakelen gebruikt worden. Laat tijdens het rijden de voet nooit, zelfs niet licht, op het koppelingspedaal rusten. Bij bepaalde versies/markten kan de regelelektronica van het koppelingspedaal een foutieve rijstijl als een defect interpreteren.

BELANGRIJK

Trap het koppelingspedaal helemaal in om op de juiste wijze te schakelen.

Daarom is het van fundamenteel belang dat er niets onder het pedaal ligt: let erop dat de matten vlak liggen en dat ze de slag van de pedalen niet hinderen.

 

BELANGRIJK

Rijd niet met de hand op de versnellingspook aangezien de uitgeoefende druk, hoe licht ook, na verloop van tijd kan leiden tot slijtage van de interne onderdelen van de versnellingsbak.

Zie ook:

Mazda 2. Reinigen van de binnenzijde van de ruiten
Indien de binnenzijden van de ruiten van de auto bedekt raken met een olieachtig, vettig of wasachtig laagje, dienen deze gereinigd te worden met behulp van een glasreiniger. Volg de gebruiksaanw ...

Opel Corsa. Batterijspanning
Uplevel-display Wanneer de accuspanning laag is, verschijnt er een waarschuwingsbericht op het Driver Information Center. Midlevel-display\ Wanneer de accuspanning laag is, verschijnt er een ...

Auto's: