Auto's:

Mazda 2: Onderhoud van kunststof
bekleding - Verzorging van het interieur - Verzorging van het uiterlijk - Onderhoud en verzorging - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Onderhoud van kunststof bekleding

Verwijder stof en vuil van de kunststof bekleding met behulp van een borstel of stofzuiger.

Verwijder vlekken van kunststof bekleding met behulp van een schoonmaakmiddel voor lederen en kunststof bekleding.

Onderhoud van bekleding

1. Reinig het verontreinigde gedeelte door dit licht te deppen met een zachte doek die is gedompeld in een oplossing van een zacht reinigingsmiddel (ongeveer 5%) en water.

2. Veeg het resterende reinigingsmiddel weg met behulp van een doek die is gedompeld in schoon water en goed is uitgewrongen.

Onderhoud van lederen bekleding *

1. Verwijder stof en zand met behulp van een stofzuiger.

2. Veeg het verontreinigde gedeelte af met een zachte doek en een geschikt, speciaal reinigingsmiddel of een zachte doek die gedompeld is in een oplossing van een zacht schoonmaakmiddel (ongeveer 5%) en water.

3. Veeg het resterende reinigingsmiddel weg met behulp van een doek die is gedompeld in schoon water en goed is uitgewrongen.

4. Neem het vocht op met een droge, zachte doek en laat het leer verder drogen op een goed geventileerde plaats buiten direct zonlicht. Als het leder bijvoorbeeld door regen nat is geworden, het vocht opnemen en zo spoedig mogelijk laten drogen.

OPMERKING
 • Echt leer is een natuurlijk materiaal en daarom is het oppervlak ervan niet gelijkmatig en kan dit natuurlijke schrammen, krassen en plooien bevatten.
 • Om het materiaal zo lang mogelijk in goede conditie te houden wordt regelmatig onderhoud, ongeveer tweemaal per jaar, aanbevolen.

 

OPMERKING
 • Als de lederen bekleding met het onderstaande in aanraking is gekomen, deze onmiddellijk reinigen.

  Wanneer dit niet onmiddellijk wordt schoongemaakt, kan dit vroegtijdige slijtage, schimmelvorming of vlekken veroorzaken.

 • Zand of vuil
 • Vet of olie, zoals handcrème
 • Alcohol, zoals in cosmetica of haarverzorgingsproducten
 • Als de lederen bekleding nat wordt, het vocht onmiddellijk met een droge doek opnemen. Vocht dat op het leer achterblijft kan veroudering zoals verharding en krimp veroorzaken.
 • Blootstelling aan direct zonlicht gedurende lange perioden kan veroudering en krimp veroorzaken.

  Wanneer de auto gedurende lange tijd in direct zonlicht geparkeerd staat, het interieur afdekken met behulp van zonneschermen.

 • Laat geen kunststof producten gedurende langere tijd op de lederen bekleding achter. Deze kunnen de kwaliteit en de kleur van het leder nadelig beïnvloeden. Als de cabinetemperatuur erg hoog oploopt, kan het plastic zacht worden en aan het echt leer gaan kleven.
Zie ook:

Mazda 2. Display van ingestelde rijsnelheid van kruissnelheidsregelaar
De rijsnelheid die met behulp van de kruissnelheidsregelaar is ingesteld wordt weergegeven. Display van afstelbare snelheidsbegrenzer De instellingstatus van de afstelbare snelheidsbegrenzer ...

Skoda Fabia. MAXI DOT-display
Inleiding voor het onderwerp Op het MAXI DOT-display (hieronder alleen display) wordt afhankelijk van de uitrusting informatie van het infotainment, de multifunctie-indicatie, hulpsystemen en d ...

Auto's: