Auto's:

Mazda 2: Reservewiel - Opbergplaatsen van reservewiel en
gereedschapset - Lekke band - Als er zich een probleem voordoet - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Reservewiel

Uw Mazda is uitgerust met een noodreservewiel.

Het noodreservewiel is lichter en kleiner dan een conventionele band en is uitsluitend bedoeld voor gebruik in noodgevallen en dient uitsluitend gedurende ZEER korte perioden gebruikt te worden. Noodreservewielen mogen NOOIT voor lange ritten of gedurende langere perioden gebruikt worden.

WAARSCHUWING

Monteer het noodreservewiel niet op de voorwielen (aangedreven wielen): Rijden met het noodreservewiel op een van de voorste aangedreven wielen is gevaarlijk. De wegligging wordt hierdoor nadelig beïnvloed.

De kans bestaat dat u de macht over het stuur verliest, vooral op gladde en met sneeuw overdekte wegen en een ongeluk veroorzaakt. Breng een normale band over naar het voorwiel en monteer het noodreservewiel aan de achterzijde.

 

OPGELET
 • Bij het gebruik van het noodreservewiel is het mogelijk dat de rijstabiliteit vermindert vergeleken met wanneer enkel de conventionele band wordt gebruikt.

  Rijd voorzichtig.

 • Ter voorkoming van beschadiging van het noodreservewiel of van de auto dienen de volgende voorzorgsmaatregelen in acht genomen te worden:
 • Rijd niet sneller dan 80 km/h.
 • Vermijd het rijden over obstakels.

  Rijd ook niet met de auto door een automatische autowasinstallatie.

  De diameter van deze band is kleiner dan die van een conventionele band, de grondspeling wordt daardoor dus verminderd.

 • Geen sneeuwketting op deze band gebruiken, aangezien deze niet goed zal passen.
 • Gebruik dit noodreservewiel niet op een andere auto, aangezien dit wiel speciaal voor gebruik op uw Mazda ontworpen is.
 • Gebruik slechts één noodreservewiel tegelijkertijd op uw auto.

Verwijderen van het reservewiel

1. Til de kofferruimte-/bagageruimtemat op.

Verwijderen van het reservewiel

2. Draai de bevestigingsbout van de reserveband linksom.

Verwijderen van het reservewiel

Vastzetten van het reservewiel

Berg het reservewiel op in de omgekeerde volgorde van het verwijderen. Controleer na het opbergen dat het reservewiel stevig is vastgezet.

Zie ook:

KIA Rio. Werking systeem
Ventilatie Zet de luchtcirculatietoets in stand (). Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde. Zet de aanjager op de gew ...

Mazda 2. Gebruik van de elektrische ruitbediening van het bestuurdersportier
Normaal openen/sluiten Duw voor het openen van de ruit tot in de gewenste positie de schakelaar licht omlaag. Duw voor het sluiten van de ruit tot in de gewenste positie de schakelaar licht om ...

Auto's: