Auto's:

Mazda 2: Lasersensor - i-ACTIVSENSE - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Lasersensor

De lasersensor van de stadsverkeer-remassistent (SCBS) bevindt zich aan de bovenzijde van de voorruit nabij de achteruitkijkspiegel.

Lasersensor

Houd voor de juiste werking van de stadsverkeer-remassistent (SCBS) altijd het gedeelte van de voorruit rondom de lasersensor schoon.

WAARSCHUWING

Aangezien de kans bestaat op oogbeschadiging als gevolg van de laser, altijd onderstaande voorzorgsmaatregelen in acht nemen:

  • De sensor nooit verwijderen.
  • Een verwijderde sensor voldoet niet aan de bepalingen voor een klasse 1M laser onder de IEC 60825-1 specificatie en derhalve kan oogveiligheid niet gegarandeerd worden.
  • Kijk niet rechtstreeks in de sensor met gebruik van optische instrumenten met een vergrotingsfunctie zoals vergrootglazen en microscoop- en objectieflenzen binnen een afstand van 100 mm van de sensor.

Stralingsgegevens van lasersensor

Maximum gemiddeld vermogen: 45 mW
Impulsduur: 33 ns
Golflengte: 905 nm
Divergentiehoek (horizontaal×verticaal): 28 graden×12 graden

Zie ook:

Mazda 2. Veiligheidskettingen
Veiligheidskettingen dienen gebruikt te worden bij wijze van voorzorgsmaatregel, in het geval de aanhanger per ongeluk van de trekhaak los zou raken. Deze kettingen dienen kruiselings onder de t ...

Toyota Yaris. Controlelampjes
De controlelampjes informeren de bestuurder over de bedrijfsstatus van de verschillende systemen van de auto. Controlelampje richtingaanwijzers Controlelampje grootlicht Controlelampje Automatic ...

Auto's: