Auto's:

Mazda 2: Radarsensoren (Achter) - i-ACTIVSENSE - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Radarsensoren (Achter)

Uw auto is uitgerust met radarsensoren (achter). De volgende systemen maken eveneens gebruik van de radarsensoren (achter).

De radarsensoren (achter) detecteren de radiogolven die door de radarsensor worden uitgezonden en op hun beurt weerkaatst worden door een voertuig dat van achteren nadert of door een obstakel.

Radarsensoren (Achter)

De radarsensoren (achter) zijn ingebouwd in de achterbumper, één aan de rechterzijde en één aan de linkerzijde.

Houd het oppervlak van de achterbumper in de buurt van de radarsensoren (achter) altijd schoon zodat de radarsensoren (achter) normaal kunnen functioneren. Breng ook geen voorwerpen zoals stickers aan.

Zie Verzorging van de carrosserie.

OPGELET Als de achterbumper een zware impact ontvangt, is het mogelijk dat het systeem niet meer normaal functioneert. Stop onmiddellijk met het gebruik van het systeem en laat de auto door een officiële Mazda dealer inspecteren.

 

OPMERKING
 • De detectiecapaciteit van de radarsensoren (achter) heeft beperkingen. In de volgende gevallen bestaat de kans dat de detectiecapaciteit is verminderd en dat het systeem niet normaal functioneert.
 • De achterbumper in de buurt van de radarsensoren (achter) is vervormd geraakt.
 • Nabij de radarsensoren (achter) op de achterbumper heeft zich sneeuw, ijs of modder verzameld.
 • Bij slechte weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en mist.
 • Onder de volgende omstandigheden kunnen de radarsensoren (achter) geen grote objecten bespeuren of kunnen deze moeilijk bespeurd worden.
 • Stilstaande objecten op of langs de weg, zoals kleine, tweewielige voertuigen, fietsen, voetgangers, dieren en winkelwagens.
 • Voertuigen met vormen die radargolven niet goed weerkaatsen, zoals lege opleggers met een lage voertuighoogte en sportauto's.
 • Bij het verlaten van de fabriek is bij alle voertuigen de richting van de radarsensoren (achter) afgesteld voor een voertuig in beladen toestand, zodat de radarsensoren (achter) naderende voertuigen correct kunnen bespeuren. Laat de auto door een officiële Mazda dealer inspecteren als de richting van de radarsensoren (achter) om een bepaalde reden is afgeweken.
 • Raadpleeg een officiële Mazda dealer voor reparatie of vervanging van de radarsensoren (achter), of bumperreparaties, lakherstellingen en vervanging van onderdelen in de buurt van de radarsensoren.
 • Schakel het systeem uit wanneer u een aanhanger trekt of wanneer u hulpuitrusting zoals een fietsdrager aan de achterzijde van de auto hebt geïnstalleerd. Anders zullen de radiogolven die door de radar worden uitgezonden geblokkeerd raken waardoor het systeem niet meer normaal zal functioneren.
 • De radarsensoren zijn onderhevig aan de betreffende radiogolfbepalingen van het land waarin met de auto wordt gereden. Als de auto in het buitenland wordt gebruikt, is er mogelijk goedkeuring vereist van het land waarin met de auto wordt gereden.
Zie ook:

Toyota Yaris. Richtingaanwijzerschakelaar
Bedieningsinstructies Rechts afslaan Rijstrookwisseling naar rechts (beweeg de hendel iets in de richting van de pijl en houd hem in die stand vast) De richtingaanwijzers rechts blijven ...

KIA Rio. Portiersloten van binnenuit vergrendelen/ontgrendelen
Met de vergrendelknop Voorportier Als er aan de portiergreep aan de binnenzijde wordt getrokken terwijl het portier is vergrendeld, zal het portier worden ontgrendeld en geopend. Achterport ...

Auto's: