Auto's:

Mazda 2: Drive-selectie - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Drive-selectie

Drive-selectie

Drive-selectie is een systeem dat de drive-stand van de auto overschakelt. Wanneer de sportstand is geselecteerd, geeft de auto bij de bediening van het gaspedaal een krachtigere respons. Gebruik de sportstand wanneer een krachtigere respons van de auto vereist is, zoals bij het invoegen op een snelweg of het accelereren bij inhalen.

OPGELET Gebruik de sportstand niet bij het rijden op gladde wegen zoals natte of met sneeuw bedekte wegen. Dit kan slippen van de banden veroorzaken.

 

OPMERKING
  • Wanneer de sportstand wordt geselecteerd, wordt er met hogere motortoerentallen gereden wat kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. Mazda raadt aan om bij normaal rijden de sportstand uit te schakelen.
  • Onder de volgende omstandigheden kan de drive-stand niet worden overgeschakeld:
  • ABS/TCS/DSC is in bedrijf
  • Het stuurwiel wordt abrupt gedraaid.
Zie ook:

KIA Rio. Vervangen zekering zijpaneel
Zet het contact in stand LOCK en alle andere schakelaars uit. Open het deksel van de zekeringkast. 3. Verwijder de verdachte zekering. Gebruik de zekeringtrekker die zich in de hoo ...

Peugeot 208. Tankbeveiliging (diesel)
(Volgens land van bestemming.) Dit mechanisme is aangebracht in auto's met een dieselmotor, waardoor het onmogelijk is om benzine te tanken. Hiermee wordt schade aan de motor, ontstaan door het ta ...

Auto's: