Auto's:

KIA Rio: Startblokkeersysteem - Sleutels - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Startblokkeersysteem

Uw auto is uitgerust met een elektronisch startblokkeersysteem om de kans op ongeoorloofd gebruik te verminderen.

De startblokkering bestaat uit een kleine transponder in de contactsleutel en elektronische systemen in de auto.

Auto's zonder Smart Key-systeem

Wanneer u het contact in stand ON zet, controleert het startblokkeersysteem of de sleutel geregistreerd is of niet. Als de sleutel geregistreerd is, zal het controlelampje van de startblokkering gedurende ongeveer 30 seconden branden om aan te geven dat u de motor kunt starten. Als de sleutel niet geregistreerd is, kan de motor niet worden gestart.

Uitschakelen van het startblokkeersysteem Zet het contact in stand ON.

Activeren van het startblokkeersysteem

Zet het contact in de stand OFF.

Het startblokkeersysteem wordt automatisch geactiveerd.

Auto's met Smart Key-systeem

Wanneer u de startknop in stand ON zet, controleert het startblokkeersysteem of de sleutel geregistreerd is of niet. Als de sleutel geregistreerd is, zal het controlelampje van de startblokkering gedurende ongeveer 30 seconden branden om aan te geven dat u de motor kunt starten. Als de sleutel niet geregistreerd is, kan de motor niet worden gestart.

Uitschakelen van het startblokkeersysteem

Zet de startknop in de stand ON.

Activeren van het startblokkeersysteem

Zet de startknop in de stand OFF. Het startblokkeersysteem wordt automatisch geactiveerd.

WAARSCHUWING Bewaar geen reservesleutels in uw auto, om diefstal van uw auto te voorkomen. Uw wachtwoord van de startblokkering is uniek en strikt persoonlijk. Bewaar het nummer niet ergens in uw auto.

 

AANWIJZING Houd bij het starten van de motor andere sleutels met transponder uit de buurt. Anders start de motor mogelijk niet of kan hij vlak na het aanslaan weer afslaan. Bewaar de sleutels die u bij uw auto krijgt gescheiden van elkaar om problemen te voorkomen.

 

OPMERKING Houd geen metalen voorwerpen in de buurt van de sleutel of het contactslot. Deze metalen voorwerpen kunnen het signaal van de transponder storen, waardoor de motor niet kan worden gestart.

 

AANWIJZING Raadpleeg een officiƫle Kia-dealer als u extra sleutels nodig hebt of als u uw sleutels verliest.

 

OPMERKING De transponder in uw contactsleutel is een belangrijk onderdeel van het startblokkeersysteem. Hij is ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik. Let op voor vocht, statische elektriciteit en een ruwe behandeling. Hierdoor kan de startblokkering defect raken.

 

OPMERKING Breng geen wijzigingen aan in het startblokkeersysteem. Hierdoor kan het systeem defect raken. We adviseren u het systeem te laten repareren door een officiƫle Kiadealer.

Storingen veroorzaakt door onjuiste afstelling of eigenhandige modificaties van het startblokkeersysteem vallen niet onder de fabrieksgarantie.

Zie ook:

Opel Corsa. Hoofdsteunen
Stand Waarschuwing Alleen met correct ingestelde hoofdsteunen rijden. De bovenzijde van de hoofdsteun moet op gelijke hoogte zijn als de bovenzijde van het hoofd. Is dit bi ...

Fiat Punto. Niveaus controleren
0.9 TwinAir Turbo-versies Motorkoelvloeistof Accu Ruitensproeiervloeistof Remvloeistof Motorolie 1.2 / 1.4 8V-versies Motorkoelvloeistof Accu Ruitensproeiervloeistof ...

Auto's: