Auto's:

KIA Rio: Sleutelfuncties - Sleutels - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Sleutelfuncties

Inklapbare sleutel

Sleutels

Druk de ontgrendelknop in om de sleutel open te klappen. De sleutel klapt dan automatisch open.

Houd om de sleutel in te klappen de ontgrendelknop ingedrukt en klap de sleutel handmatig in.

OPMERKING Klap de sleutel niet in zonder de ontgrendelknop ingedrukt te houden. Hierdoor kan de sleutel beschadigd raken.

Smart key

Sleutels

Houd om de mechanische sleutel te verwijderen de ontgrendelknop ingedrukt (1) en neem de mechanische sleutel (2) uit.

Druk om de mechanische sleutel te plaatsen de sleutel in de opening totdat u een klikkend geluid hoort.

WAARSCHUWING - Contactsleutel (Smart Key) Kinderen alleen in de auto achterlaten met de contactsleutel (Smart Key) in de auto is gevaarlijk, zelfs wanneer de sleutel niet in het contact steekt of wanneer de startknop niet in stand ACC of ON staat.

Kinderen doen graag volwassenen na en zouden de sleutel in het contact kunnen steken of op de startknop kunnen drukken. Met de contactsleutel (Smart Key) is het mogelijk voor kinderen om de elektrisch bedienbare ruiten te openen of andere bedieningsorganen in werking te stellen. Het is zelfs mogelijk dat ze de auto in beweging weten te zetten. Dit kan ernstig lichamelijk letsel tot gevolg hebben.

Laat kinderen nooit zonder toezicht achter met de sleutels in de auto terwijl de motor draait.

 

WAARSCHUWING We adviseren u vervangende onderdelen te gebruiken die geleverd zijn door een officiƫle Kiadealer.

Als er een imitatiesleutel wordt gebruikt, kan het gebeuren dat het contactslot na het aanslaan van de motor niet van stand START naar stand ON terugkeert. Hierdoor blijft de startmotor continu draaien en kan er schade ontstaan aan de startmotor. Tevens kan er brand ontstaan als gevolg van oververhitting in de bedrading.

Zie ook:

Toyota Yaris. Lampen
U kunt de onderstaande lampen desgewenst zelf vervangen. Sommige lampen zijn eenvoudiger te vervangen dan andere lampen. Aangezien de onderdelen beschadigd zouden kunnen raken, raden wij u aa ...

Renault Clio. Bijzonderheden van de benzinemotor
Onder bepaalde omstandigheden, zoals: te lang doorrijden als het waarschuwingslampje brandstofreserve brandt; het gebruik van loodhoudende benzine; het gebruik van niet goedgekeurde toevoegi ...

Auto's: