Auto's:

Mazda 2: Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes/Dodehoekmonitor
(BSM) waarschuwingszoemer - Dodehoekmonitorsysteem
(BSM) - i-ACTIVSENSE - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes/Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer

Mazda 2 / Mazda 2 - Instructieboekje / Tijdens het rijden / i-ACTIVSENSE / Dodehoekmonitorsysteem (BSM) / Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes/Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer

Het dodehoekmonitor (BSM) of achteruitrijwaarschuwingssysteem (RCTA) attendeert de bestuurder op de aanwezigheid van voertuigen in naastgelegen rijstroken of aan de achterzijde van de auto met behulp van het dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampje, het waarschuwingsgeluid en de display-indicator (voertuigen met Active Driving Display) wanneer de systemen operationeel zijn.

Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes

De dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes zijn aangebracht op de linker en rechter portierspiegels. De waarschuwingsindicatielampjes gaan branden wanneer een voertuig wordt bespeurd dat op een naastgelegen rijstrook van achteren nadert.

Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes

Wanneer het contact op ON wordt gezet, gaat het waarschuwingsindicatielampje kortstondig branden en vervolgens na enkele seconden uit.

Vooruit rijden (Werking van dodehoekmonitor (BSM))

De dodehoekmonitor (BSM) bespeurt voertuigen die van achteren naderen en schakelt al naargelang de situatie de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes in die aangebracht zijn op de portierspiegels. En als een dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampje brandt en de richtingaanwijzerhendel wordt bediend voor het aangeven van een richtingverandering in de richting waarvoor het dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingslampje brandt, gaat het dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampje knipperen.

Achteruit rijden (Werking van achteruitrijwaarschuwingssysteem (RCTA))

Het achteruitrijwaarschuwingssysteem (RCTA) bespeurt voertuigen die uw auto vanaf de linker- en rechterzijde naderen en laat de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes knipperen.

Functie voor uitschakelen van de verlichtingsdimmer

Als de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes gaan branden wanneer de positielampen zijn ingeschakeld, wordt de helderheid van de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes gedimd.

Als de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes moeilijk te zien zijn als gevolg van verblinding door het licht van de omgeving bij het rijden op met sneeuw bedekte wegen of bij mist, op de dimmeruitschakeltoets drukken om de dimmer uit te schakelen en de helderheid van de dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes te vergroten wanneer deze gaan branden.

Zie Instrumentenpaneelverlichting.

Display-indicator (Voertuigen met Active Driving Display)

Wanneer de auto in voorwaartse richting rijdt, wordt het gedetecteerde naderende voertuig en de waarschuwing in de Active Driving Display getoond (Dodehoekmonitor (BSM) operationeel).

Wanneer een naderend voertuig wordt gedetecteerd, wordt de gedetecteerde richting getoond met behulp van een detectieindicator (wit). Bovendien, als een voertuig is gedetecteerd en de richtingaanwijzerhendel wordt bediend om een verandering van rijstrook aan te geven, verandert de waarschuwingsindicator op de display van kleur (oranje).

Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer

De dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer wordt geactiveerd gelijktijdig met het knipperen van een dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampje.

Zie ook:

Renault Clio. Displays en meters
Toerenteller 1 (schaalverdeling × 1000) Geluidssignaal snelheidsverklikker Afhankelijk van de auto gaat het controlelampje 2 branden met een geluidssignaal als de snelheid hoger wordt ...

Mazda 2. Instellingen
OPMERKING Het schermdisplay kan verschillen afhankelijk van kwaliteit en specificatie. Selecteer het pictogram op het thuisscherm en toon het Instellingen scherm. Verander het tabblad en ...

Auto's: