Auto's:

Mazda 2: Brandstofmeter - Meters en tellers - Instrumentengroep en display - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Brandstofmeter

De brandstofmeter geeft bij benadering de in de brandstoftank resterende hoeveelheid brandstof aan wanneer het contact op ON wordt gezet. Het wordt aanbevolen de tank voor meer dan 1/4 gevuld te houden.

Brandstofmeter

Als het waarschuwingslampje voor laag brandstofpeil gaat branden of het brandstofpeil erg laag is, de tank zo spoedig mogelijk bijvullen.

Zie Waarschuwingslampjes.

OPMERKING
  • Na het bijtanken van brandstof kan het enige tijd duren voordat de indicator stabiel wordt. Bovendien kan bij het rijden op hellingen of in bochten de indicator afwijken als gevolg van de beweging van de brandstof in de tank.
  • De display die een kwart of minder resterende brandstof aangeeft heeft meer segmenten om het resterende brandstofniveau in groter detail te tonen.
  • De richting van de pijl () geeft aan dat de afsluitklep van de brandstofvuldop zich aan de linkerzijde van de auto bevindt.

(SKYACTIV-D 1.5) Als de motor onregelmatig gaat draaien of afslaat als gevolg van een laag brandstofniveau, zo spoedig mogelijk bijtanken en tenminste 10 liter brandstof bijvullen.

Zie ook:

Renault Clio. Keuze van de bevestiging van een kinderzitje
Er zijn twee bevestigingssystemen voor kinderzitjes: met de autogordel of met het ISOFIX systeem. Bevestiging met de autogordel De autogordel moet worden afgesteld om goed te kunnen werken bij ...

Peugeot 208. Verbinding voor smartphones Android Auto
Om veiligheidsredenen is het gebruik van een smartphone tijdens het rijden verboden. Het gebruik van de smartphone vraagt namelijk veel aandacht van de bestuurder. De handelingen moeten dan ook ...

Auto's: