Auto's:

Fiat Punto: LPG en natural power versies - De motor starten - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: LPG en natural power versies

De motor wordt altijd gestart op benzine, ongeacht de eerder gekozen werking.

BELANGRIJK

Het is gevaarlijk om de motor in afgesloten ruimten te laten draaien. De motor verbruikt zuurstof en produceert kooldioxide, koolmonoxide en andere giftige gassen.

Onthoud dat de rembekrachtiging en de elektrische stuurbekrachtiging niet werken zolang de motor niet is gestart; om die reden is meer kracht benodigd voor de bediening van het rempedaal en het stuur.

Als de motor niet met een ingeschakelde versnelling start, zal de mogelijk gevaarlijke situatie wegens het feit dat de versnellingsbak automatisch in de vrijstand is gezet, door een geluidssignaal worden aangegeven.

 

BELANGRIJK

Voordat de motor na een zware rit wordt uitgezet, moet men hem even stationair laten draaien om de temperatuur in de motorruimte te laten zakken.

Als het lampje gedurende 60 seconden knippert na het starten of terwijl het voertuig langdurig gesleept wordt, betekent dit dat er een storing is in het voorgloeisysteem. Als de motor start kan het voertuig zoals gewoonlijk gebruikt worden, maar moet zo snel mogelijk contact worden opgenomen met het Fiat Servicenetwerk.

Tijdens de eerste gebruiksperiode adviseren wij om overmatige belasting van het voertuig te voorkomen (bijvoorbeeld hard accelereren, lang rijden met hoge toeren, abrupt remmen, enz.).

Laat de contactsleutel nooit in de stand MAR staan als de motor is afgezet, zodat de accu niet onnodig wordt ontladen.

Probeer de motor nooit te starten door de auto te duwen, te slepen of van een helling af te laten rijden. Hierdoor kan brandstof in de katalysator terechtkomen die hierdoor onherstelbaar beschadigd wordt.

Daarom moet er altijd benzine in de tank zitten om de benzinepomp te beschermen en tijdelijke omschakeling van de werking op LPG naar de werking op benzine te garanderen, als er hoge prestaties vereist zijn.

Even snel gas geven voordat de motor wordt uitgezet heeft geen enkel nut, verspilt brandstof en is, vooral voor motoren met turbocompressor, schadelijk.

Zie ook:

Mazda 2. Onderdelen
Audio-installatie Sprekentoets, opnementoets en ophangentoets Microfoon Microfoon (handsfree) De microfoon wordt gebruikt voor het inspreken van spraakopdrachten of voor het houden va ...

Mazda 2. Bellen van een telefoonnummer
Gebruik van het telefoonboek Telefoongesprekken kunnen tot stand gebracht worden door het zeggen van de contactnaam in het gedownloade telefoonboek of de naam van een persoon waarvan het telefoon ...

Auto's: