Auto's:

Mazda 2: Bedieningstips voor de DVD speler - Bijlage - Interieurvoorzieningen - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Bedieningstips voor de DVD speler

Mazda 2 / Mazda 2 - Instructieboekje / Interieurvoorzieningen / Bijlage / Bedieningstips voor de DVD speler

Condensvorming Onmiddellijk na het inschakelen van de verwarming wanneer de auto koud is, bestaat de kans dat de DVD of de optische onderdelen (prisma en lens) in de DVD speler overdekt raken met een laagje condens. In dat geval zal de DVD zodra deze in het apparaat wordt gestoken onmiddellijk worden uitgeworpen.

Wanneer een DVD met een laagje condens overdekt is, kan dit verholpen worden door de DVD eenvoudig met een zachte doek af te vegen. Condensvorming op optische onderdelen zal natuurlijkerwijs in ongeveer een uur verdwijnen. Wacht totdat normale bediening weer mogelijk is, alvorens te proberen het apparaat te gebruiken.

Behandeling van de DVD speler Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Bedieningstips voor de DVD speler

Bedieningstips voor de DVD speler

Bedieningstips voor de DVD speler

Bedieningstips voor de DVD speler

Bedieningstips voor de DVD speler

Bedieningstips voor de DVD speler

OPMERKING
  • Videogegevens (DVD-Video/DVDVR bestanden) die geschreven zijn naar DVD/DVD-R/DVD+R/DVDRW/ DVD+RW kunnen worden afgespeeld.
  • Dit apparaat is geschikt voor weergave van dubbellaagse DVD/ DVD-R.
  • Het regionummer voor dit apparaat is [3].
  • DVD-Video/DVD-VR bestanden die geschreven zijn onder andere dan de aangegeven specificaties worden mogelijk niet normaal weergegeven of de bestandsnamen of mapnamen worden mogelijk niet correct getoond.

Markeringen op disc

Op discs of verpakkingen worden de volgende markeringen aangegeven:

Mark

Betekenis

Geeft een kleuren-TV systeem weer.
Geeft het aantal audiosporen aan.

Het getal geeft het aantal audio-opnamen aan.

Geeft het aantal ondertitelde talen aan.

Het getal geeft het aantal opgenomen talen aan.

Aantal hoeken.

Het getal geeft het aantal opgenomen hoeken aan.

Geeft de schermmodi aan die kunnen worden geselecteerd.

"16:9" geeft een breed scherm aan en "4:3" geeft een standaard scherm aan.

Geeft de regiocode aan voor waar een disc kan worden afgespeeld.

ALL geeft wereldwijd gebruik aan en een getal geeft gebruik op basis van regio aan.

Woordenlijst

DVD-Video

DVD-Video is een videobeeldopslagstandaard zoals bepaald door het DVD forum.

Er wordt gebruik gemaakt van "MPEG2", een wereldwijde standaard in digitale compressietechnologie, die gemiddeld ongeveer 1/40-ste van de beeldgegevens comprimeert en deze opslaat. Verder wordt er gebruik gemaakt van een variabelesnelheid coderingstechnologie, welke de toegewezen hoeveelheid informatie verandert overeenkomstig de vorm van het schermbeeld. Audio-informatie kan worden opgeslagen met behulp van Dolby digitaal in plaats van PCM (Pulscodemodulatie) waarmee een meer werkelijkheidsgetrouw audiogeluid wordt verkregen.

Verder zijn ter uitbreiding van de mogelijkheden diverse aanvullende functies aanwezig, zoals de beschikbaarheid van meerdere talen.

DVD-VR

DVD-VR is een afkorting van DVD Video Recording Format (DVD Video Opnameformaat); een videobeeldopslagstandaard zoals bepaald door het DVD forum.

Multi-hoek

Een van de functies van de DVD speler.

Aangezien scènes kunnen worden opgenomen onder meerdere hoeken (camerapositie), kunnen gebruikers een gewenste hoek kiezen.

Meerdere talen

Als functie van de DVD speler kan audio of ondertiteling voor dezelfde videobeelden opgeslagen worden in meerdere talen en kunnen de talen vrij worden gekozen.

Regiocode

Aan DVD spelers en discs zijn voor elk bestemmingsgebied codes toegewezen en alleen discs die gefabriceerd zijn voor die specifieke regio kunnen worden afgespeeld.

Een disc kan niet worden afgespeeld als de regiocode die aan de speler is toegewezen niet op de disc staat aangegeven.

Ook als op de disc geen regiocode staat aangegeven, bestaat de kans dat afhankelijk van de regio afspelen van de disc verboden is. In dat geval kan een disc mogelijk niet op deze DVD speler worden afgespeeld.

Zie ook:

Mazda 2. Brandstofbesparing en milieubescherming
De manier waarop u uw Mazda gebruikt bepaalt de afstand die u met een volle tank kunt afleggen. Volg onderstaande suggesties om brandstof te helpen besparen en de CO2-uitstoot te verminderen. ...

Mazda 2. Display van afstelbare snelheidsbegrenzer
De status van de instelling van de afstelbare snelheidsbegrenzer wordt getoond in de Active Driving Display (Type A instrumentengroep *1 ) of de display in de instrumentengroep (Type B instrumen ...

Auto's: