Auto's:

Mazda 2: Banden - Zelf uit te voeren onderhoud - Onderhoud en verzorging - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Banden

Voor uw veiligheid, een minimaal brandstofverbruik en een optimale levensduur van de banden, dient u de banden steeds op de aanbevolen bandenspanning te houden en het voor uw auto aanbevolen belastbare gewicht en de gewichtsverdeling niet te overschrijden.

WAARSCHUWING

Gebruik van banden van verschillende soort: Het rijden met uw auto is gevaarlijk wanneer er banden van verschillende soort op gemonteerd zijn. Dit kan een slechte bestuurbaarheid en een langere remweg tot gevolg hebben, hetgeen er toe kan leiden dat u de macht over het stuur verliest.

Gebruik behalve tijdens het beperkte gebruik van het noodreservewiel op alle vier wielen uitsluitend banden van dezelfde soort (radiaalbanden, diagonaalbanden of diagonaalbanden met staaldraad).

Gebruik van banden met een verkeerde maat: Het gebruik van banden van een andere maat dan is voorgeschreven voor uw auto, is gevaarlijk. Dit kan het rijcomfort, de wegligging, de grondspeling, de speling tussen band en carrosserie en de juiste werking van de snelheidsmeter nadelig beïnvloeden. Dit kan tot ongevallen leiden. Gebruik dus uitsluitend banden van de juiste maat zoals voor uw auto wordt voorgeschreven.

Zie ook:

Mazda 2. i-stop OFF schakelaar
Door de schakelaar in te drukken totdat een zoemer klinkt, wordt de i-stop functie uitgeschakeld en gaat het i-stop waarschuwingslampje (oranje) in de instrumentengroep branden. Door de schak ...

KIA Rio. Handmatig bediende verwarming en airconditioning
Het verwarmings- en airconditioningssysteem kan ook handmatig geregeld worden met de toetsen anders dan de toets AUTO. In deze stand werkt het systeem sequentieel, afhankelijk van de gekozen ...

Auto's: