Auto's:

Mazda 2: Bandenspanning - Banden - Zelf uit te voeren onderhoud - Onderhoud en verzorging - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Bandenspanning

WAARSCHUWING

Houd de bandenspanning steeds op het juiste niveau: Een te hoge of te lage bandenspanning is gevaarlijk. De verminderde bestuurbaarheid of het plotseling lek raken van een band kan een ernstig ongeluk veroorzaken.

Zie Banden.

Gebruik uitsluitend een originele Mazda bandventieldop: Gebruik van een niet-origineel onderdeel is gevaarlijk, aangezien de juiste bandenspanning niet behouden kan worden als het bandventiel beschadigd raakt. Als er in deze toestand met de auto wordt gereden, neemt de bandenspanning af wat een ernstig ongeluk tot gevolg kan hebben.

Gebruik voor de bandventieldop geen onderdeel dat niet een origineel Mazda onderdeel is.

De spanningen van alle banden (inclusief het reservewiel * ) dient maandelijks gecontroleerd te worden wanneer de banden koud zijn. Voor de beste rijeigenschappen, optimale wegligging van de auto en een minimale slijtage van de banden, dient u de banden op de aanbevolen spanning te houden.

Zie de bandenspanningstabel

(Met bandenspanningcontrolesysteem) Na het afstellen van de bandenspanning is initialisering van het bandenspanningcontrolesysteem noodzakelijk om het systeem normaal te laten functioneren.

Zie Initialiseren van het bandenspanningcontrolesysteem

OPMERKING
  • Controleer de bandenspanning altijd wanneer de banden koud zijn.
  • Bij warme banden wordt normaal de aanbevolen bandenspanning overschreden. Geen lucht aflaten van banden die warm zijn om de bandenspanning af te stellen.
  • Een te lage bandenspanning kan een hoger brandstofverbruik en een onvoldoende afdichting van de velgrand tot gevolg hebben, waardoor de kans bestaat op vervorming en/of het losraken van het loopvlak.
  • Een te hoge bandenspanning heeft tot gevolg dat het rijden oncomfortabel wordt en dat de banden sneller slijten. Bovendien brengt dit een grotere kans op beschadiging door scherpe voorwerpen op het wegdek met zich mee.

    Houd de bandenspanning steeds op het juiste niveau. Laat uw banden nakijken, indien deze veelvuldig op spanning gebracht moeten worden.

Zie ook:

Toyota Yaris. Uitschakelen en hervatten van de snelheidsbegrenzer
Als u de hendel naar u toe trekt, wordt de snelheidsbegrenzer uitgeschakeld. Als u de hendel omhoog duwt, wordt de snelheidsbegrenzer hervat. ■Overschrijden van de ingestelde ...

Skoda Fabia. Motorolie
Specificatie Om te weten welk type motorolie u voor uw wagen kunt gebruiken, dient u contact op te nemen met een specialist. Als deze olie niet beschikbaar is, kunnen ook andere oliƫn worden bijg ...

Auto's: