Auto's:

KIA Rio: Wielen verwisselen - Banden en wielen - Onderhoud - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Wielen verwisselen

Om de banden zo gelijkmatig mogelijk te laten slijten wordt aangeraden de wielen iedere 10.000 km of eerder, indien het slijtagepatroon daartoe aanleiding geeft, te verwisselen.

Controleer bij het verwisselen van de wielen tevens de balans.

Controleer de banden bij het verwisselen van de wielen op ongelijkmatige slijtage en beschadigingen. Abnormale slijtage wordt meestal veroorzaakt door een onjuiste bandenspanning, een onjuiste wieluitlijning, onbalans, veelvuldig hard remmen en snelle bochten. Controleer het profiel en de zijkant van de band op zwellingen.

Vervang de band wanneer u deze aantreft. Vervang de band als het canvas of de koordlagen zichtbaar zijn. Breng na het verwisselen van de wielen de banden op de juiste spanning en controleer of de wielmoeren vastzitten.

Zie "Banden en velgen" in hoofdstuk 9.

Banden en wielen

Controleer bij het verwisselen van de wielen tevens de remblokken op slijtage.

AANWIJZING Verwissel radiaalbanden met een asymmetrisch profiel alleen van voren naar achteren en niet van links naar rechts.

 

WAARSCHUWING

  • Gebruik het reservewiel (indien van toepassing) niet voor het roteren van de wielen.
  • Gebruik nooit diagonaal- en radiaalbanden door elkaar.

    Anders kan de auto moeilijker onder controle te houden zijn, wat kan leiden tot ernstig letsel of schade aan de auto.

Uitlijnen en balanceren van de wielen

De wielen van uw auto zijn af fabriek zorgvuldig uitgelijnd en gebalanceerd voor een lange levensduur van de banden en optimale prestaties.

Normaalgesproken is het niet nodig de wielen nogmaals uit te lijnen. In het geval de banden van uw auto echter abnormale slijtage vertonen of als de auto naar één kant trekt, kan het zijn dat de auto opnieuw moet worden uitgelijnd.

Wanneer de auto tijdens het rijden op een vlakke weg trilt, kan het zijn dat de wielen opnieuw moeten worden gebalanceerd.

OPMERKING De verkeerde balanceergewichtjes kunnen de lichtmetalen velgen van uw auto beschadigen.

Gebruik alleen goedgekeurde balanceergewichtjes.

Zie ook:

Toyota Yaris. Als de auto een lekke band heeft (auto's met reservewiel)
Uw auto is voorzien van een reservewiel. De lekke band kan worden vervangen door het reservewiel. Meer informatie over banden   WAARSCHUWING■Als uw auto een lekke band heeft R ...

Mazda 2. Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingsindicatielampjes/Dodehoekmonitor (BSM) waarschuwingszoemer
Het dodehoekmonitor (BSM) of achteruitrijwaarschuwingssysteem (RCTA) attendeert de bestuurder op de aanwezigheid van voertuigen in naastgelegen rijstroken of aan de achterzijde van de auto met beh ...

Auto's: