Auto's:

KIA Rio: Rem-/koppelingsvloeistof - Onderhoud - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Rem-/koppelingsvloeistof

KIA Rio / KIA Rio - Instructieboekje / Onderhoud / Rem-/koppelingsvloeistof

Controle van niveau rem-/koppelingsvloeistof

Rem-/koppelingsvloeistof

Controleer regelmatig het niveau in het reservoir. Het vloeistofniveau dient zich tussen de merktekens MAX en MIN aan de zijkant van het reservoir te bevinden.

Reinig het gebied rondom de dop van het reservoir grondig alvorens de dop te verwijderen en vloeistof bij te vullen, om te voorkomen dat deze vervuild raakt.

Vul vloeistof bij tot aan het merkteken MAX wanneer het niveau te laag is. Het niveau van de remvloeistof zal na verloop van tijd dalen. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door het slijten van de remblokken.

Als het rem-/koppelingsvloeistof extreem laag is, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kiadealer.

Gebruik alleen de voorgeschreven remvloeistof. (Zie "Aanbevolen smeermiddelen en hoeveelheden" in hoofdstuk 9.)

Meng nooit verschillende soorten vloeistof door elkaar.

WAARSCHUWING - Lekkage van rem-/ koppelingsvloeistof Als u het rem-/koppelingsvloeistofreservoir regelmatig moet bijvullen, adviseren we u het systeem te laten controleren door een officiële Kiadealer.

 

WAARSCHUWING - Rem-/koppelingsvloeistof Wees voorzichtig bij het vervangen of bijvullen van rem-/koppelingsvloeistof.

Zorg ervoor dat de vloeistof niet in contact komt met uw ogen. Spoel uw ogen direct met een ruime hoeveelheid leidingwater wanneer u remvloeistof in uw ogen krijgt. Laat uw ogen zo snel mogelijk onderzoeken door een dokter.

 

OPMERKING Zorg ervoor dat rem-/koppelingsvloeistof niet in contact komt met het lakwerk van de auto. De lak kan hierdoor beschadigen. De kwaliteit van remvloeistof die gedurende lange tijd blootgesteld is aan de buitenlucht kan niet gegarandeerd worden. Vervang deze. Gebruik het juiste type vloeistof. Slechts een paar druppels minerale olie, bijvoorbeeld motorolie, in het remsysteem kunnen de onderdelen van het systeem beschadigen.
Zie ook:

Mazda 2. Instrumentenpaneelverlichting
Wanneer het contact op ON staat en de positielampen worden ingeschakeld, wordt de helderheid van de instrumentenpaneelverlichting gedimd. OPMERKING Wanneer de positielampen worden ingeschak ...

Skoda Fabia. Wiel verwisselen
Voorbereidende werkzaamheden Veiligheidshalve vóór het verwisselen van een wiel langs de weg de volgende aanwijzingen in acht nemen. De wagen zo ver mogelijk van het rijdende verkeer neerzett ...

Auto's: