Auto's:

KIA Rio: Portiersloten van binnenuit vergrendelen/ontgrendelen - Portiersloten - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Portiersloten van binnenuit vergrendelen/ontgrendelen

KIA Rio / KIA Rio - Instructieboekje / Kenmerken van uw auto / Portiersloten / Portiersloten van binnenuit vergrendelen/ontgrendelen

Met de vergrendelknop

Portiersloten

Voorportier

Als er aan de portiergreep aan de binnenzijde wordt getrokken terwijl het portier is vergrendeld, zal het portier worden ontgrendeld en geopend.

Achterportier

Als er eenmaal aan de portiergreep aan de binnenzijde wordt getrokken terwijl het portier is vergrendeld, wordt het portier ontgrendeld.

Als tweemaal aan de portiergreep aan de binnenzijde wordt getrokken, gaat het portier open.

WAARSCHUWING - Storing portiervergrendeling Als de portierontgrendeling niet werkt terwijl u in de auto zit, probeer dan een van onderstaande mogelijkheden:

  • Ontgrendel de portieren herhaaldelijk (zowel elektronisch als handmatig) en trek tegelijkertijd aan de portiergreep.
  • Ontgrendel de overige portieren en trek aan de grepen, voor en achter.
  • Open een portierruit en gebruik de sleutel om het portier vanaf de buitenzijde te ontgrendelen.
  • Ga naar de bagageruimte en open de achterklep.

 

WAARSCHUWING Trek niet aan de binnenportiergreep van het bestuurdersportier (of dat van de voorpassagier) wanneer de auto in beweging is.

Met schakelaar portiervergrendeling

Portiersloten

Het systeem wordt bediend door de vergrendel-/ontgrendelschakelaar voor het portier in te drukken.

AANWIJZING Als de portieren eenmaal zijn vergrendeld met de afstandsbediening of Smart Key, kunnen de portieren niet worden ontgrendeld met de schakelaar voor de centrale portiervergrendeling/- ontgrendeling.

 

WAARSCHUWING - Portieren

  • De portieren moeten tijdens het rijden altijd volledig gesloten en vergrendeld blijven om het onverwachts openen van de portieren te voorkomen.

    Vergrendelde portieren schrikken ook mogelijke indringers af wanneer de auto langzaam rijdt of stopt.

  • Let bij het openen van portieren goed op of er geen ander verkeer aankomt. Anders kan er schade of letsel ontstaan.

 

WAARSCHUWING - Ontgrendelde auto Als u de auto niet vergrendeld achterlaat, kan de auto gestolen worden of kan iemand zich in uw auto verstoppen terwijl u weg bent.

Verwijder altijd de contactsleutel, bedien de parkeerrem, sluit alle ruiten en vergrendel alle portieren als u uw auto onbeheerd achterlaat.

 

WAARSCHUWING - Kinderen alleen achterlaten Een afgesloten auto kan binnenin erg warm worden, waardoor achtergelaten kinderen of huisdieren die niet uit de auto kunnen komen, letsel kunnen oplopen. Bovendien kunnen kinderen ernstig gewond raken door het bedienen van bepaalde systemen in de auto. Laat kinderen en huisdieren nooit zonder toezicht achter in de auto.

Portierontgrendelsysteem

Alle portieren worden automatisch ontgrendeld wanneer de airbags door een aanrijding worden geactiveerd.

Snelheidsafhankelijk portiervergrendelsysteem

Alle portieren zullen automatisch worden vergrendeld als een snelheid van 15 km/h wordt bereikt. Alle portieren zullen automatisch worden ontgrendeld wanneer de motor wordt uitgeschakeld en wanneer de contactsleutel wordt verwijderd. (indien van toepassing)

Zie ook:

Skoda Fabia. Infotainment-systeeminstellingen
Klankinstellingen  Op de toets drukken en vervolgens de functietoets aantippen. Volume - Volume-instelling Radioberichten - Volume-instelling voor verkeersmeldingen (TP) Navigatiem ...

Toyota Yaris. Uitstroomopeningen
■ Plaats van uitstroomopeningen De uitstroomopeningen en luchthoeveelheid veranderen overeenkomstig de geselecteerde luchtcirculatiemodus. : Sommige uitvoeringen ■ Afstellen va ...

Auto's: