Auto's:

KIA Rio: Parkeerrem - Remsysteem - Rijden met uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Parkeerrem

Activeren van de parkeerrem

Remsysteem

Trap eerst de voetrem in en trek daarna de parkeerremhendel zonder de ontgrendelknop in te drukke zo ver mogelijk omhoog.

Verder wordt geadviseerd bij het parkeren op een helling de transmissie in een lage versnelling te zetten bij auto’s met een handgeschakelde transmissie of in stand P bij auto’s met een automatische transmissie.

OPMERKING

  • Wanneer met ingetrapte parkeerrem gereden wordt, zullen de remblokken overmatig slijten.
  • Gebruik de parkeerrem niet tijdens het rijden, behalve in een noodsituatie. De systemen in de auto kunnen hierdoor beschadigd raken waardoor de rijveiligheid in gevaar komt.

Ontgrendelen van de parkeerrem

Remsysteem

Trap het rempedaal in en trek de parkeerremhendel iets omhoog. Druk vervolgens de ontgrendelknop (1) in en beweeg de parkeerremhendel (2) naar beneden terwijl u de ontgrendelknop ingedrukt houdt.

We adviseren u het systeem te laten controleren door een officiële Kia-dealer, als de parkeerrem niet of niet helemaal in de vrijstand terugkeert.

WAARSCHUWING

  • Gebruik stand P niet in plaats van de parkeerrem om de auto op zijn plaats te houden. Activeer de parkeerrem EN zet de versnellingspook in de 1e versnelling of de achteruitversnelling (handgeschakelde transmissie) of zet de selectiehendel in stand P (automatische transmissie).
  • Laat kinderen en personen die niet bekend zijn met de auto niet aan de parkeerrem komen. Als de parkeerrem per ongeluk wordt gedeactiveerd, kan er ernstig letsel ontstaan.
  • Bij het parkeren van de auto moet altijd de parkeerrem worden geactiveerd om te voorkomen dat de auto zich onbedoeld in beweging zet, waardoor de inzittenden of voetgangers letsel op zouden kunnen lopen.

Remsysteem

Controleer of het waarschuwingslampje van het remsysteem werkt door het contact in stand ON te zetten (start de motor niet).

Dit lampje gaat branden wanneer het contact in stand START of ON wordt gezet en de parkeerrem is geactiveerd.

Zorg ervoor dat de parkeerrem voor het wegrijden vrij is en controleer of het waarschuwingslampje van het remsysteem niet brandt.

Als het waarschuwingslampje van het remsysteem blijft branden nadat de parkeerrem vrij is en de motor draait, kan er een storing in het remsysteem zijn.

Laat dit direct controleren.

Breng de auto indien mogelijk direct tot stilstand. Als dat niet mogelijk is, rijdt dan erg voorzichtig door naar een plaats waar u wel kunt stoppen.

Zie ook:

Renault Clio. Brandstoftank
Bruikbare inhoud van de tank: ongeveer 45 liter . Afhankelijk van de auto heeft de motor 0,9 TCe een tank met een bruikbare inhoud van ongeveer 40 of 45 liter. Open het klepje A met een v ...

Mazda 2. Camera en Sensoren
Vooruitrijcamera (FSC) De vooruitrijcamera (FSC) bespeurt rijstrookaanwijzingen en herkent koplampen, achterlichten en stadsverlichting tijdens het rijden in het donker. De volgende systemen ma ...

Auto's: