Auto's:

KIA Rio: Rijden met uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Rijden met uw auto

KIA Rio / KIA Rio - Instructieboekje / Rijden met uw auto

WAARSCHUWING - UITLAATGASSEN KUNNEN GEVAARLIJK ZIJN!

Uitlaatgassen kunnen bijzonder gevaarlijk zijn. Draai onmiddellijk de ruiten open als u in de auto uitlaatgas ruikt.

 • Inhaleer uitlaatgassen niet.

Uitlaatgassen bevatten koolmonoxide, een kleurloos en reukloos gas dat bewusteloosheid en dood door verstikking kan veroorzaken.

 • Controleer of het uitlaatsysteem niet lekt.

  Het uitlaatsysteem moet elke keer dat de auto op de brug staat voor olieverversen of voor andere reparaties worden gecontroleerd. Laat uw auto controleren door een officiële Kia-dealer als u merkt dat het geluid van de uitlaat verandert of als u over iets heen gereden bent dat de onderzijde van de auto heeft geraakt.

 • Laat de motor niet draaien in een afgesloten ruimte.

Het is gevaarlijk de motor van uw auto in de garage te laten draaien, ook al staat de garagedeur open. Laat de motor niet langer draaien in uw garage dan de tijd die u na het starten nodig heeft om de garage uit te rijden.

 • Voorkom langdurig stationair draaien als er mensen in de auto zitten.

  Als het noodzakelijk is de auto gedurende langere tijd stationair te laten draaien terwijl er mensen in de auto aanwezig zijn, doe dat dan alleen in een open ruimte, zet de luchttoevoer op BUITENLUCHT en schakel een van de hogere ventilatorsnelheden in zodat er frisse lucht naar het interieur wordt toegevoerd.

Als u moet rijden met de achterklep open omdat de lading het sluiten van de achterklep onmogelijk maakt:

 1. Sluit alle ruiten.
 2. Open de uitstroomopeningen opzij.
 3. Zet de luchttoevoer op BUITENLUCHT, kies voor de luchtregeling VERWARMEN of VENTILEREN en zet de aanjager in een van de hogere standen.

Voor een goede werking van het ventilatiesysteem is het noodzakelijk dat de luchtinlaat onder de voorruit vrij blijft van sneeuw, ijs, bladeren en andere obstructies.

Zie ook:

Renault Clio. Veiligheidsvoorzieningen bescherming zijkant
Zijairbags Dit is een airbag die aan de kant van het portier ondergebracht is in de rugleuning van elk van de voorstoelen en komt in werking om de inzittenden te beschermen bij een zware aanrijdi ...

Skoda Fabia. Zekeringen
 Inleiding voor het onderwerp  afb. 290 Doorgebrande zekering De afzonderlijke stroomkringen zijn door middel van smeltzekeringen beveiligd. Een doorgebrande zekering is aan een doo ...

Auto's: