Auto's:

KIA Rio: Onderhoud aan aanvullend veiligheidssysteem - Aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidsysteem van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Onderhoud aan aanvullend veiligheidssysteem

Het aanvullend veiligheidssysteem is nagenoeg onderhoudsvrij en bevat geen onderdelen waaraan u zelf veilig onderhoud kunt plegen. Als het waarschuwingslampje AIR BAG niet gaat branden of constant brandt, adviseren wij u uw auto zo snel mogelijk te laten controleren door een officiële Kia-dealer.

WAARSCHUWING

  • Modificaties aan onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem of de bedrading, inclusief het aanbrengen van stickers, enz. op afdekkappen of modificaties aan de carrosseriestructuur kunnen ertoe leiden dat het systeem niet goed werkt, waardoor letsel kan ontstaan.
  • Reinig de afdekkappen van de airbags alleen met een zachte, droge doek of met een doek die bevochtigd is met schoon water.

    Oplos- en reinigingsmiddelen kunnen het materiaal van de afdekkappen aantasten en de werking van het systeem in negatieve zin beïnvloeden.

  • Er mogen geen objecten op of in de buurt van de airbags in het stuurwiel, op het instrumentenpaneel of op het dashboardpaneel boven het dashboardkastje worden geplaatst omdat dergelijke voorwerpen letsel kunnen veroorzaken als de airbags bij een aanrijding geactiveerd worden.
  • Als de airbags geactiveerd zijn, adviseren wij u ze te laten vervangen door een officiële Kiadealer.
  • Stel de onderdelen van het airbagsysteem niet bloot aan schokken en neem de bedrading van het airbagsysteem ook niet los. Als u dat wel doet kunt u letsel oplopen omdat de airbags onverwacht geactiveerd kunnen worden of juist niet geactiveerd worden wanneer dat wel nodig is.
  • Als onderdelen van het airbagsysteem moeten worden afgevoerd of als de auto in zijn geheel moet worden afgevoerd, moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheid in acht worden genomen. Een officiële Kia-dealer kent deze voorzorgsmaatregelen en kan u de benodigde informatie verstrekken. Het niet opvolgen van deze voorzorgsmaatregelen en procedures vergroot de kans op persoonlijk letsel.
  • Als uw auto in te diep water terechtgekomen is, waardoor de vloerbedekking doorweekt is of er water op de bodemplaat staat, probeer dan niet uw auto te starten. Wij adviseren u contact op te nemen met een officiële Kia-dealer.
Zie ook:

Mazda 2. Afstelbare snelheidsbegrenzer
De afstelbare snelheidsbegrenzer is een functie die voorkomt dat er niet sneller met de auto gereden kan worden dan een ingestelde snelheid. De rijsnelheid wordt geregeld zodat deze onder de ing ...

Opel Corsa. Diefstalalarmsysteem
Het alarmsysteem is gecombineerd met het vergrendelingssysteem. Het bewaakt: portieren, achterklep, motorkap ontsteking Inschakelen Automatische activeringseconden na het vergrendelen ...

Auto's: