Auto's:

KIA Rio: Buitenspiegel - Spiegels - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Buitenspiegel

Stel de spiegels af voordat u gaat rijden.

Uw auto is uitgerust met zowel een linker als een rechter buitenspiegel.

De spiegels kunnen elektrisch versteld worden met de schakelaar. De spiegels kunnen worden ingeklapt om beschadigingen in een automatische wasserette of bij het rijden door een smalle straat te voorkomen.

WAARSCHUWING - Buitenspiegel

  • De buitenspiegel is convergerend. Objecten in de spiegel zijn daardoor dichterbij dan ze lijken.
  • Gebruik bij het veranderen van rijstrook daarom uw binnenspiegel of kijk opzij om de werkelijke afstand tot het achteropkomende verkeer vast te stellen

 

OPMERKING Gebruik geen krabber om de spiegel ijsvrij te maken; hierdoor kan het spiegelglas beschadigd raken. Forceer een bevroren spiegel niet tijdens het verstellen. Verwijder ijs met een ruitontdooier of met een spons of zachte doek en heet water.

 

OPMERKING Forceer de buitenspiegel niet als deze vastgevroren is. Spuit de buitenspiegel indien nodig in met ruitontdooier (gebruik geen koelvloeistof) of zet de auto op een warme plaats om het ijs te laten smelten.

 

WAARSCHUWING Klap de buitenspiegels niet in en verstel ze ook niet tijdens het rijden. Hierdoor kunt u de controle over de auto verliezen waardoor een ongeluk met ernstig letsel of schade het gevolg kan zijn.

Afstellen

Spiegels

Elektronisch

Met behulp van de schakelaar kunt u de linker- en rechter buitenspiegel elektrisch verstellen. Het contact moet in stand ACC staan om de stand van de spiegels af te stellen.

Zet de keuzeschakelaar (1) in de stand R of L afhankelijk van de spiegel die u wilt verstellen. Druk vervolgens op het desbetreffende deel (▲) van de bedieningsschakelaar om de spiegel naar boven of naar beneden en naar links of rechts te verstellen.

Zet de keuzeschakelaar terug in zijn oorspronkelijke stand om te voorkomen dat de spiegel onbedoeld wordt versteld.

OPMERKING

  • De spiegels stoppen hun beweging als de maximale stelhoek bereikt is. De stelmotor blijft echter draaien zolang de schakelaar ingedrukt blijft. Houd de schakelaar niet langer ingedrukt dan nodig om te voorkomen dat de stelmotor beschadigd wordt.
  • Probeer de spiegels nooit met de hand te verstellen. Op die manier kan er schade ontstaan.

Buitenspiegel inklappen

Spiegels

Elektrisch (indien van toepassing)

Druk op de toets om de buitenspiegel in te klappen.

Druk nogmaals op de toets om hem uit te klappen.

OPMERKING De elektrisch bedienbare buitenspiegel werkt ondanks het feit dat het contact in stand LOCK staat.

Stel om te voorkomen dat de accu leegraakt, de spiegels niet langer dan noodzakelijk af als de motor niet loopt.

 

OPMERKING Klap een elektrisch bedienbare buitenspiegel nooit in met de hand.

Hierdoor kan de motor beschadigd raken.

Spiegels

Handmatig

Pak de buitenspiegel bij de behuizing vast en klap deze naar achteren.

Zie ook:

Fiat Punto. Ruitenwisser/ Achterruitwisser
WISSERBLADEN VOORRUIT VERVANGEN til arm A fig. 111 van de ruitenwisser op, draai wisserblad B fig. 111 90º rond pen C en verwijder het wisserblad van de pen monteer het nieuwe wisser ...

KIA Rio. Massa van de auto
In dit deel vindt u informatie over de juiste manier van beladen van uw auto en/of aanhanger, zodat u ervoor kunt zorgen dat u het maximaal toelaatbaar totaalgewicht, met of zonder aanhanger, ...

Auto's: