Auto's:

KIA Rio: Beperkingen van het systeem. - Autonomous emergency braking (AEB) - Rijden met uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Beperkingen van het systeem.

De AEB is een ondersteunend systeem voor de bestuurder onder bepaalde riskante rijomstandigheden en neemt de bestuurder niet alle verantwoordelijkheid uit handen.

De AEB bewaakt de rijsituatie met de radar en de camerasensor. Daarom werkt de AEB niet goed in een situatie die buiten het sensorbereik valt. In onderstaande situaties moet de bestuurder extra opletten. Dan is de werking van de AEB mogelijk beperkt.

Herkennen van voertuigen

Autonomous emergency braking (AEB)

De prestaties van de AEB nemen af bij het rijden in een bocht. De AEB herkent de voorligger mogelijk niet, ook al rijdt het in dezelfde rijstrook. De AEB kan onnodig een waarschuwingsmelding of waarschuwingsalarm geven of helemaal geen waarschuwingsmelding of waarschuwingsalarm geven.

Let bij het rijden in een bocht extra goed op en trap indien nodig het rempedaal in.

Autonomous emergency braking (AEB)

Bij het rijden in een bocht signaleert de AEB mogelijk het voertuig op de andere rijbaan. Let extra goed op en trap indien nodig het rempedaal in.

Of trap het gaspedaal in om de rijsnelheid constant te houden. Kijk voor uw eigen veiligheid altijd goed om u heen.

Autonomous emergency braking (AEB)

De prestaties van de AEB nemen af bij het op- of afrijden van een helling omdat het systeem een voorligger op dezelfde rijstrook mogelijk niet signaleert. De AEB kan onnodig een waarschuwingsmelding of waarschuwingsalarm geven of helemaal geen waarschuwingsmelding of waarschuwingsalarm geven.

Als de AEB na de top plotseling een voorligger signaleert, kan er sterk gedecelereerd worden.

Kijk altijd voor u tijdens het op- of afrijden van een helling en trap indien nodig het rempedaal in.

Autonomous emergency braking (AEB)

Als een voertuig op de naastliggende rijstrook voor u invoegt, wordt het mogelijk niet door de AEB gesignaleerd zolang het nog niet in het detectiebereik van de AEB rijdt.

Vooral als het voertuig op de naastliggende rijstrook plotseling invoegt is de kans groot dat het niet gesignaleerd wordt. Let altijd zeer goed op.

Autonomous emergency braking (AEB)

Als de stilstaande auto voor u van rijstrook wisselt, wordt hij mogelijk niet gesignaleerd door de AEB. Let altijd zeer goed op.

Autonomous emergency braking (AEB)

Als het voertuig voor u een grote, naar achteren uitstekende lading heeft of een grotere bodemvrijheid heeft dan uw auto, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan.

Zie ook:

Renault Clio. Overzicht van de installatie in de Société-uitvoering
Door het gebruik van een niet bij de auto passend kinderveiligheidssysteem wordt de baby of het kind niet correct beschermd. Het kan ernstig of zelfs dodelijk letsel oplopen. ...

Peugeot 208. Opschakelindicator
(Afhankelijk van de motoruitvoering.) Dit systeem geeft aan welke versnelling moet worden ingeschakeld om het brandstofverbruik te verminderen. Afhankelijk van de rijomstandigheden en de uitrus ...

Auto's: