Auto's:

KIA Rio: Sensor voor het signaleren van de afstand tot de 
voorligger (radar voor) - Autonomous emergency braking (AEB) - Rijden met uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: Sensor voor het signaleren van de afstand tot de voorligger (radar voor)

KIA Rio / KIA Rio - Instructieboekje / Rijden met uw auto / Autonomous emergency braking (AEB) / Sensor voor het signaleren van de afstand tot de voorligger (radar voor)

Autonomous emergency braking (AEB)

De sensor is bedoeld om een bepaalde afstand tot de voorligger te bewaren.

Verontreinigingen zoals sneeuw en water op de sensorlens hebben echter een negatief effect op de sensorprestaties.

Hierdoor kan de AEB zelfs tijdelijk uitgeschakeld worden. Houd de sensorlens altijd schoon.

Waarschuwingsmelding en waarschuwingslampje

Autonomous emergency braking (AEB)

Als de behuizing of de lens van de sensor verontreinigd is met sneeuw of water, kan de werking van de AEB tijdelijk worden onderbroken. In dat geval wordt de bestuurder gewaarschuwd door een waarschuwingsmelding.

Dit duidt niet op een storing in de AEB.

Verwijder de verontreiniging, zodat de AEB weer werkt.

Als de sensor verontreinigd us if er geen object wordt gedetecteerd (op open terrein enz.), werkt de AEB mogelijk niet normaal.

AANWIJZING

  • Monteer geen accessoires, zoals een kentekenplaathouder of sticker in de buurt van de sensor. Vervang ook niet zelf de bumper. Deze handelingen kunnen de prestaties van de sensor negatief beïnvloeden.
  • Houd het sensor/bumpergedeelte altijd schoon.
  • Gebruik alleen zachte doeken voor het wassen van de auto. Spuit ook geen water onder hoge druk op de sensor in de bumper.
  • Oefen geen onnodige kracht uit op het sensorgedeelte aan de voorzijde. Als de sensor door externe krachten niet meer in de juiste positie staat, werkt het systeem mogelijk niet goed meer, ook al wordt dat niet aangegeven door een waarschuwingslampje of een melding. In dat geval adviseren we u de auto te laten controleren door een officiële Kia-dealer.
  • Gebruik alleen een originele Kia behuizing voor de sensor. Breng niet zelf geen verf aan op de behuizing van de sensor.
Zie ook:

Skoda Fabia. Alarmsysteem
Inleiding voor het onderwerp Het alarmsysteem geeft akoestische en optische waarschuwingssignalen bij een poging tot inbraak in de wagen of diefstal van de wagen (hierna alarm). Het alarmsysteem w ...

Toyota Yaris. Rijtips
Rijden in de winter Tref voor het aanbreken van de winter de noodzakelijke voorbereidingen en voer de benodigde controles uit. Pas uw rijgedrag altijd aan de actuele weersomstandigheden aan. ...

Auto's: