Auto's:

KIA Rio: 12V-aansluiting - Overige voorzieningen - Kenmerken van uw auto - KIA Rio - InstructieboekjeKIA Rio: 12V-aansluiting

Overige voorzieningen

De 12 V-aansluiting is ontworpen om mobiele telefoons en andere apparaten die in de auto gebruikt kunnen worden, op te laden. Deze apparaten mogen niet meer dan 10 A afnemen als de motor draait.

OPMERKING

 • Gebruik de 12 V-aansluiting alleen als de motor draait en verwijder de plug van het apparaat na gebruik uit de aansluiting. Het gebruik van de 12 V-aansluiting gedurende langere tijd als de motor niet draait, kan ertoe leiden dat de accu te ver ontladen raakt.
 • Alleen voor het aansluiten van elektrische apparatuur die werkt op 12 V en een stroomverbruik heeft van maximaal 10 A.
 • Zet de airconditioning of de verwarming in de laagste stand als de 12 V-aansluiting gebruikt wordt.
 • Plaats het afdekkapje op de aansluiting wanneer deze niet wordt gebruikt.
 • Sommige elektronische apparaten die op de 12 Vaansluiting worden aangesloten, kunnen storingen veroorzaken.

  De problemen kunnen variëren van een slechte radio-ontvangst tot storingen in de elektronische systemen en apparaten in de auto.

 • Het gebruik van elektrische apparaten die niet binnen de beperkte capaciteit vallen, kan ervoor zorgen dat de 12Vaansluiting en de bedrading warm worden en de stroom uitvallen.
 • Zorg altijd dat het elektrische onderdeel stevig in de 12Vaansluiting zit. Onvolledig insteken kan leiden tot stroomuitval.
 • Elektrische producten met een ingebouwde accu kunnen kortsluiting veroorzaken, waardoor er een storing kan ontstaan in het elektrische/elektronische apparaat van uw voertuig. Gebruik alleen elektrische producten met tegenstroombescherming.

 

WAARSCHUWING Steek geen vingers of vreemde voorwerpen (pen, enz.) in een 12Vaansluiting en raak de aansluiting niet aan met natte handen. Als u dat wel doet, kan dat leiden tot een elektrische schok.

USB-lader

Overige voorzieningen

De USB-lader is ontworpen voor het opladen van accu's van kleine elektrische apparaten met behulp van een USB-kabel. De elektrische apparaten kunnen worden opgeladen wanneer de toets ENGINE START/STOP in de stand ACC/ON/START staat. De oplaadstatus van de accu kan worden gecontroleerd op het elektrische apparaat. Neem de USB-kabel na gebruik los van de USB-aansluiting.

Bevestigingspunt(en) vloermat

Overige voorzieningen

Wanneer u voorin de auto gebruikt maakt van een vloermat op de vloerbedekking, zorg er dan voor dat deze op de bevestigingspunten wordt bevestigd. Dit voorkomt dat de vloermat kan wegglijden.

WAARSCHUWING

Neem het volgende in acht bij het plaatsen van vloermatten in de auto.

 • Controleer of de vloermatten zorgvuldig bevestigd zijn aan de bevestigingspunten voordat u gaat rijden.
 • Gebruik GEEN vloermatten die niet goed vastgemaakt kunnen worden aan de bevestigingspunten voor de vloermatten.
 • Plaats geen vloermatten op elkaar (bv. een rubber mat bovenop een gewone vloermat).

  Gebruik overal slechts één enkele vloermat.

BELANGRIJK - Uw auto is uitgerust met bevestigingspunten voor een degelijke bevestiging van de vloermat aan bestuurderszijde. Om te voorkomen dat de vloermat de bediening van de pedalen belemmert, adviseert Kia alleen vloermatten van Kia te plaatsen die ontworpen zijn voor gebruik in uw auto.

Haak voor boodschappentas

Overige voorzieningen

OPMERKING

 • De tas mag niet zwaarder zijn dan 3 kg. Anders kan de haak beschadigd raken.
 • Hang geen kwetsbare voorwerpen in de auto wanneer u over ruw terrein rijdt, anders kunnen de voorwerpen beschadigd raken.

Jashaak

Overige voorzieningen

Trek het bovenste deel van de jashaak naar beneden om de jashaak te kunnen gebruiken.

OPMERKING Hang geen zware kleren aan de hanger, omdat deze hierdoor beschadigd kan raken.

 

WAARSCHUWING  Hang er alleen kleding aan, en geen andere voorwerpen zoals hangers of harde voorwerpe. Stop ook geen zware, scherpe of breekbare voorwerpen in de zakken van de kleding. Bij een ongeval of wanneer de curtain airbag wordt opgeblazen, kunnen dergelijke voorwerpen schade aan de auto of persoonlijk letsel veroorzaken.

Overige voorzieningen

Zie ook:

Renault Clio. Overzicht van de installatie vijfdeursuitvoering en breakuitvoering
LEVENSGEVAAR OF GEVAAR VAN ERNSTIG LETSEL: controleer voordat u een kinderzitje op de plaats van de passagier voorin installeert, of de airbag wel is uitgeschakeld (raadpleeg ...

Renault Clio. Aanvullende voorzieningen op de voorgordel
Afhankelijk van de auto, kunnen deze bestaan uit: gordelspanners van het oprolmechanisme van de autogordel voorin; krachtbegrenzers voor de bescherming van de borstkas; frontale airbags v ...

Auto's: