Auto's:

Fiat Punto: Kinderen veilig vervoeren - Kinderzitjes - Veiligheid - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Kinderen veilig vervoeren

Om een optimale bescherming bij een ongeval te kunnen garanderen, moeten alle inzittenden zitten en gebruik maken van goedgekeurde beveiligingssystemen, ook pasgeborenen en kinderen! Dit is een wettelijke verplichting in alle EU-landen, conform de Europese richtlijn 2003/20/EG.

Kinderen met een lengte van minder dan 1,50 meter en tot de leeftijd van 12 jaar moeten beschermd worden door geschikte kinderzitjes en moeten op de achterbank zitten.

Statistieken over ongevallen tonen aan dat de achterbank een betere bescherming biedt voor kinderen.

Vergeleken met een volwassene, is het hoofd van kleine kinderen in verhouding tot de rest van het lichaam groter en zwaarder, maar de spieren en de botstructuur van kinderen zijn nog niet volledig ontwikkeld. Daarom zijn correcte beveiligingssystemen, naast veiligheidsgordels voor volwassenen, noodzakelijk om het gevaar van letsel in geval van een aanrijding, remmen of plotselinge manoeuvres, zo veel mogelijk te beperken.

Kinderen moeten veilig en comfortabel zitten. Afhankelijk van de eigenschappen van de gebruikte kinderzitjes, wordt geadviseerd om kinderzitjes zo lang mogelijk tegen de rijrichting in te monteren (tot het kind minstens 3-4 jaar oud is), omdat die stand bij een ongeval de meeste bescherming biedt.

De keuze van het meest geschikte kinderzitje is afhankelijk van het gewicht en de lengte van het kind. Er zijn verschillende types kinderzitjes, die aan het voertuig bevestigd kunnen worden met behulp van de veiligheidsgordels of met de ISOFIX-bevestigingsbeugels.

Het wordt geadviseerd altijd het voor het kind meest geschikte kinderzitje te kiezen; raadpleeg daarom altijd de Gebruiksaanwijzing die bij het kinderzitje geleverd is, om er zeker van te zijn dat dit het juiste type is voor de kinderen waarvoor het is bedoeld.

In Europa vallen de eigenschappen van kinderzitjes onder de norm ECE-R44, die ze in vijf gewichtsgroepen indeelt:

KINDEREN VEILIG VERVOEREN

KINDEREN VEILIG VERVOEREN

Alle beveiligingssystemen moeten voorzien zijn van de typegoedkeuringsgegevens en het keurmerk op een label dat stevig bevestigd moet zijn op het kinderzitje en dat absoluut niet verwijderd mag worden.

In het Lineaccessori MOPAR assortiment zijn kinderzitjes voor elke gewichtsgroep opgenomen. Deze kinderzitjes worden aanbevolen, aangezien ze speciaal voor Fiat voertuigen ontworpen zijn.

Zie ook:

Mazda 2. Brandstofverbruikdisplay
Informatie betreffende het brandstofverbruik wordt getoond. Indicatie op display Bedrijfstoestand 1. Toont het brandstofverbruik gedurende de laatste 60 minuten. Too ...

Mazda 2. Dubbel portiervergrendelingssysteem *
Het dubbele portiervergrendelingssysteem voorkomt dat iemand die in uw wagen heeft ingebroken de portieren vanaf de binnenzijde kan openen. Raadpleeg een deskundige reparateur, bij voorkeur een ...

Auto's: