Auto's:

Fiat Punto: Universeel kinderzitje monteren met de veiligheidsgordels - Kinderzitjes - Veiligheid - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Universeel kinderzitje monteren met de veiligheidsgordels

Fiat Punto / Fiat Punto - Instructieboekje / Veiligheid / Kinderzitjes / Universeel kinderzitje monteren met de veiligheidsgordels

De Universele kinderzitjes die gemonteerd worden met de veiligheidsgordels zijn alleen goedgekeurd op basis van de ECE R44 norm en zijn ingedeeld in verschillende gewichtsgroepen.

BELANGRIJK De afbeeldingen zijn indicatief en dienen slechts ter illustratie van de montage. Monteer het kinderzitje overeenkomstig de aanwijzingen, die bijgesloten moeten zijn.

Groep 0 en 0+ Baby's tot 13 kg moeten in kinderzitjes worden vervoerd die tegen de rijrichting in worden geplaatst, zoals afgebeeld in fig. 53; hierbij wordt het achterhoofd gesteund en wordt bij abrupte vertragingen de nek niet belast.

Het kinderzitje wordt op zijn plaats gehouden door de veiligheidsgordels van het voertuig, zoals afgebeeld in fig.

53 en moet het kind beschermen met de eigen gordels.

UNIVERSEEL KINDERZITJE MONTEREN MET DE VEILIGHEIDSGORDELS

Groep 1 Kinderen met een gewicht van 9 tot 18 kg mogen in een in de rijrichting gemonteerd kinderzitje vervoerd worden fig. 54.

UNIVERSEEL KINDERZITJE MONTEREN MET DE VEILIGHEIDSGORDELS

Groep 2 Kinderen met een gewicht tussen 15 en 25 kg mogen rechtstreeks de veiligheidsgordels van het voertuig gebruiken fig. 55.

Het kinderzitje is in dit geval nodig om het kind correct ten opzichte van de gordels te plaatsen, zodat het diagonale gordelgedeelte schuin over de borst en nooit langs de nek ligt; het onderste gordelgedeelte moet over het bekken en niet over de buik liggen.

UNIVERSEEL KINDERZITJE MONTEREN MET DE VEILIGHEIDSGORDELS

Groep 3 Voor kinderen met een gewicht tussen 22 en 36 kg bestaan er geschikte verhogingen om de veiligheidsgordel correct te kunnen omleggen.

In de fig. 56 afbeelding is de juiste plaatsing van het kinderzitje op de achterstoel weergegeven.

UNIVERSEEL KINDERZITJE MONTEREN MET DE VEILIGHEIDSGORDELS

Kinderen langer dan 1,50 m kunnen de veiligheidsgordels net zoals volwassenen dragen.

Zie ook:

Opel Corsa. Lane Departure Warning
Het Lane Departure Warningsysteem houdt via een frontcamera de belijning in het oog van de rijstrook waarin u rijdt. Het systeem detecteert veranderingen van rijstrook en waarschuwt u met vi ...

Renault Clio. Achterbank: gebruiksmogelijkheden
Rugleuning neerklappen Schuif de voorstoelen voldoende naar voren. Zet de hoofdsteunen zo laag mogelijk. Plaats de autogordels in hun houder A. Druk op de knop 1 en kantel de rugleuning ...

Auto's: