Auto's:

Fiat Punto: Een aanhanger trekken - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Een aanhanger trekken

BELANGRIJK

Voor het trekken van caravans of aanhangers moet het voertuig voorzien zijn van een goedgekeurde trekhaak en een geschikte elektrische installatie.

De montage moet door een vakspecialist worden uitgevoerd.

Monteer eventuele speciale en/of extra buitenspiegels conform de wegenverkeerswetgeving.

Vergeet niet dat het klimvermogen van de auto door het gewicht van een aanhanger of caravan wordt gereduceerd. Ook de remafstand wordt langer en er is meer tijd nodig om in te halen.

Schakel een lage versnelling in bij een helling omlaag om een continu gebruik van de rem te voorkomen.

Op de trekhaak rust het gewicht van de aanhanger waardoor het laadvermogen van het voertuig in dezelfde mate afneemt. Om er zeker van te zijn dat het maximum toelaatbaar getrokken gewicht (op het kenteken van het voertuig vermeld) niet wordt overschreden, moet er rekening mee gehouden worden dat deze waarde betrekking heeft op het toelaatbaar gewicht van de volgeladen aanhangwagen, inclusief accessoires en bagage.

Neem de snelheidsbeperkingen van het land waar u bent voor auto's met aanhanger in acht. Rijd in geen geval harder dan 100 km/h.

Een elektrisch geregelde rem (of elektrische lier) moet direct vanaf de accu worden gevoed, met een kabel met een diameter van minstens 2,5 mm2.

Naast de elektrische aansluitingen die op het schakelschema zijn aangegeven, kan de elektrische installatie alleen aangesloten worden op de voedingskabel voor een elektrische rem en op de kabel voor een interne gloeilamp van niet meer dan 15 W voor de aanhanger. Voor de aansluitingen dient de daarvoor bestemde regeleenheid te worden gebruikt met een accukabel met een doorsnede van minstens 2,5 mm2.

Monteer een geschikte stabilisator op de trekstang.

BELANGRIJK L'utilizzo di carichi ausiliari diversi dalle luci esterne (freno elettrico, argano elettrico, ecc.) deve avvenire con motore acceso.

BELANGRIJK Per l'installazione del gancio traino rivolgersi alla Rete Assistenziale Fiat.

BELANGRIJK

De ABS waarmee de auto is uitgerust heeft geen controle over het remsysteem van de aanhanger. Wees dus bijzonder voorzichtig op gladde wegen.

Probeer nooit de remwerking van de aanhanger te beïnvloeden door wijzigingen aan het remsysteem van het voertuig uit te voeren. Het remsysteem van de aanhanger moet volledig onafhankelijk zijn van het hydraulisch systeem van het voertuig.

Zie ook:

Mazda 2. i-ACTIVSENSE
i-ACTIVSENSE is een collectieve benaming voor een reeks geavanceerde beveiligingsen rijondersteuningsystemen welke gebruik maken van een vooruitrijcamera (FSC) en radarsensoren. Deze systemen best ...

Mazda 2. Vergrendelen, ontgrendelen met de verzoekschakelaar (Met geavanceerde afstandbediende portiervergrendelingsfunctie)
Alle portieren en de achterklep/het kofferdeksel kunnen vergrendeld/ ontgrendeld worden door de verzoekschakelaar in te drukken wanneer u de sleutel bij u draagt. Vergrendelen Druk voor het ...

Auto's: