Auto's:

Fiat Punto: Parkeersensoren - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Parkeersensoren

(voor bepaalde versies/markten)

SENSOREN

Deze sensoren bevinden zich in de achterbumper fig. 73 en detecteren de aanwezigheid van obstakels achter het voertuig en waarschuwen de bestuurder met een intermitterend geluidssignaal.

SENSOREN

Inschakelen/uitschakelen: de sensoren worden automatisch ingeschakeld zodra de achteruitversnelling wordt ingeschakeld.

De frequentie van het geluidssignaal neemt toe naarmate het voertuig dichter bij het obstakel komt.

WERKING MET EEN AANHANGER

De werking van de sensoren wordt automatisch uitgeschakeld zodra de elektrische stekker van de aanhanger in het stopcontact van de trekhaak van het voertuig wordt gestoken. De sensoren worden automatisch ingeschakeld zodra de stekker van de aanhangerkabel verwijderd wordt.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Let tijdens parkeermanoeuvres met name op obstakels die zich boven of onder de sensoren kunnen bevinden.

Onder bepaalde omstandigheden kunnen voorwerpen in de buurt van het voertuig niet gedetecteerd worden en kunnen zo schade aan het voertuig veroorzaken of zelf beschadigd raken.

De volgende omstandigheden kunnen de werking van het parkeerhulpsysteem beïnvloeden:

BELANGRIJK

De verantwoordelijkheid voor het parkeren en andere gevaarlijke manoeuvres ligt altijd en in elk geval bij de bestuurder. Controleer tijdens deze manoeuvres altijd of er geen mensen (vooral kinderen) of dieren in het betreffende gebied aanwezig zijn. De parkeersensoren dienen als hulp voor de bestuurder, die echter nooit zijn aandacht mag laten verslappen tijdens potentieel gevaarlijke manoeuvres, ook al worden ze met lage snelheden verricht.

 

BELANGRIJK

Voor een correcte werking van het systeem mogen de sensoren nooit bevuild zijn met modder, vuil, sneeuw of ijs. Zorg ervoor dat ze tijdens het reinigen niet gekrast of beschadigd worden. Vermijd het gebruik van droge, ruwe of harde doeken.

De sensoren moeten met schoon water worden gewassen, waaraan eventueel autoshampoo is toegevoegd. Wanneer speciale reinigingsapparaten worden gebruikt, zoals stoomreinigers of hogedrukreinigers, reinig dan de sensoren zeer snel en houd de straal op minstens 10 cm afstand.

Zie ook:

Skoda Fabia. Koppeling en verbinding
Inleiding Om een telefoon met het infotainment te kunnen verbinden, moeten de beide apparaten met elkaar via Bluetooth® worden gekoppeld. Afhankelijk van het infotainmenttype kunnen maximaal 20 ...

Fiat Punto. Stuurwiel
VERSTELLEN Het stuurwiel kan zowel in hoogte als axiaal versteld worden. Om te verstellen, de hendel ontgrendelen door hem omlaag te duwen (naar stand 1 fig. 13) het stuurwiel in de meest geschi ...

Auto's: