Auto's:

Fiat Punto: Tanken - Starten en rijden - Fiat Punto - InstructieboekjeFiat Punto: Tanken

Zet altijd de motor af alvorens te tanken.

BENZINEMOTOREN

Tank uitsluitend loodvrije benzine met een minimum octaangehalte van 95 RON. Tank nooit benzine met lood, ook niet een heel klein beetje, zelfs in geval van nood, om schade aan de katalysator te voorkomen.

DIESELMOTOREN

Tank uitsluitend Diesel voor motorvoertuigen (specificatie EN 590).

Als het voertuig gedurende een lange periode in de bergen of in koude zones wordt gebruikt of geparkeerd, wordt geadviseerd om met de plaatselijk beschikbare Dieselolie te tanken. In dit geval wordt tevens geadviseerd om de tank meer dan 50% gevuld te houden.

TANKPROCEDURE

Ga als volgt te werk om te tanken:

TANKPROCEDURE

LPG-versies Om toegang te krijgen tot vulopening A fig. 75 toegangsklepje B openen en dop C losdraaien. Zet de motor af, trek de handrem aan en draai de contactsleutel naar de stand STOP alvorens de tanken en geef de speciale adapter aan het personeel dat LPG tankt; rook niet tijdens het tanken.

TANKPROCEDURE

BELANGRIJK Afhankelijk van het land zijn er verschillende soorten adapters voor LPG-tankstations. De vuladapter, die bij het voertuig in een speciaal hoesje geleverd wordt, is speciaal ontworpen voor het land waarin het voertuig verkocht is. Als u in een ander land rijdt, moet u uitzoeken welke soort verloopstuk daar gebruikt wordt.

Natural Power versies Om bij de vulopening te kunnen komen, dop A fig. 76 losdraaien door deze linksom te draaien. Het profiel van vulopening om te tanken is van het universele type compatibel met Italiaanse en NGV1 normen. In sommige Europese landen worden adapters als ONWETTIG beschouwd (bijv. in Duitsland).

TANKPROCEDURE

BELANGRIJK

Monteer geen enkel voorwerp/dop op de rand van de vulopening die niet geleverd is voor het voertuig. Het gebruik van niet goedgekeurde voorwerpen/ doppen kan druk in de tank veroorzaken, wat tot gevaarlijke omstandigheden kan leiden.

Kom niet dichtbij de vulopening van de tank met open vuur of brandende sigaretten: brandgevaar. Kom niet te dicht met het gezicht bij de vulopening, om geen schadelijke dampen in te ademen.

Maak geen gebruik van een mobiele telefoon in de buurt van de benzinepomp: brandgevaar.

 

BELANGRIJK

Voertuigen met een dieselmotor mogen uitsluitend getankt worden in overeenstemming met de Europese EN 590-norm. Het gebruik van andere producten of mengsels kan de motor onherstelbaar beschadigen en derhalve de garantie, door de veroorzaakte schade, ongeldig maken. Als per ongeluk andere brandstofsoorten worden getankt, mag de motor niet gestart worden en moet de brandstoftank afgetapt worden. Als de motor ook maar zeer kortstondig heeft gewerkt, moet behalve de tank het complete brandstoftoevoersysteem geledigd worden.

Op de plaatjes (bij de voertuigdocumenten geleverd) is de verwachte datum voor de eerste controle/test van de cilinder aangegeven.

Aardgastankstations zijn niet bevoegd de cilinders bij te vullen als de inspectiedatum verstreken is.

Zie ook:

Renault Clio. Overzicht van de installatie vijfdeursuitvoering en breakuitvoering
Door het gebruik van een niet bij de auto passend kinderveiligheidssysteem wordt de baby of het kind niet correct beschermd. Het kan ernstig of zelfs dodelijk letsel oplopen. ...

Renault Clio. Display A
Om bij de weergave 1 van de afstelling van de tijd te komen, drukt u op knop 2 of 3. Wacht enkele seconden. De uren en minuten knipperen, u bent in de afstelmodus, houd knop 2 of 3 ingedru ...

Auto's: