Auto's:

Renault Clio: Onderhoud van de binnenbekleding - Onderhoud - Renault Clio - InstructieboekjeRenault Clio: Onderhoud van de binnenbekleding

Renault Clio / Renault Clio - Instructieboekje / Onderhoud / Onderhoud van de binnenbekleding

Een goed onderhouden auto gaat langer mee. Daarom wordt aangeraden de binnenkant van de auto regelmatig te onderhouden.

Een vlek moet altijd snel behandeld worden.

Reinig de bekleding (ongeacht het soort vlek) met koud of lauwwarm zeepsop op basis van natuurlijke zeep.

Gebruik geen detergenten (afwasmiddel, producten in poedervorm, producten op alcoholbasis enz.).

Gebruik een zachte doek.

Spoel en absorbeer het overschot.

Ruiten van instrumenten

(bv. van het dashboard, het klokje, de buitenthermometer, het radiopaneel ...) Veeg deze schoon met een zachte doek of poetskatoen.

Als dat onvoldoende is, gebruik dan een in zeepsop gedrenkte doek (of poetskatoen) en veeg de ruit voorzichtig na met een andere vochtige doek of poetskatoen.

Veeg de ruit tenslotte voorzichtig af met een droge zachte doek.

Gebruik geen producten met alcohol en/ of spuit vloeistoffen in dit gebied.

Autogordels

Deze moeten goed schoon worden gehouden.

Gebruik producten die door de merkdealer worden geleverd of lauw zeepsop en een spons; veeg de gordels met een doek droog.

Gebruik geen wasmiddelen of kleurstoffen omdat deze de gordels kunnen aantasten.

Textiel (stoelen, deurbekleding ...)

Stofzuig het textiel regelmatig.

Vloeistofvlekken Gebruik zeepsop.

Absorbeer de vlek of duw er lichtjes op (nooit wrijven) met een zachte doek. Spoel daarna het restant af en absorbeer dit.

Vlekken van vaste of halfvaste substanties Verwijder restanten van vaste of halfvaste substanties onmiddellijk met behulp van een spatel (ga daarbij vanaf de randen naar het midden van de vlek om te voorkomen dat deze wordt uitgesmeerd).

Reinig zoals aangegeven voor vloeistofvlekken.

Snoep en kauwgom verwijderen Leg een ijsblokje op de vlek om deze te laten uitharden en ga daarna te werk zoals aangegeven voor vaste vlekken.

Raadpleeg de merkdealer voor advies over het onderhoud van het interieur en/ of bij een onbevredigend resultaat.

Verwijderen/terugplaatsen van oorspronkelijk in de auto aangebrachte afneembare uitrusting Als u afneembare uitrusting moet verwijderen om het interieur schoon te maken (bijvoorbeeld matten), moet u altijd zorgen dat u ze correct en aan de goede kant terugplaatst (de bestuursmat moet aan de kant van de bestuurder worden teruggeplaatst) en vastzet met de elementen die bij de uitrusting zijn geleverd (de bestuurdersmat bijvoorbeeld, moet altijd worden vastgezet met behulp van de voorgeïnstalleerde bevestigingselementen).

Controleer altijd, terwijl de auto nog stilstaat, of niets de besturing hindert (obstakel onder de pedalen, een hak die achter de mat blijft hangen, enzovoort).

Wat u niet moet doen

Plaats geen voorwerpen zoals deodorant, parfum, enz. bij de ventilatieroosters; deze kunnen de bekleding van het dashboard aantasten.

Gebruik van een hogedrukreiniger of sproeiproducten in het interieur van de auto: als geen bijzondere voorzorgsmaatregelen worden genomen, bestaat het gevaar dat elektrische en elektronische componenten in de auto defect raken.

Zie ook:

Fiat Punto. Rode waarschuwingslampjes
Waarschuwingslampje Betekenis VEILIGHEIDSGORDELS NIET VASTGEMAAKTHet waarschuwingslampje blijft continu branden bij stilstaand voertuig als de veiligheidsgordel van ...

Skoda Fabia. Infotainment-systeeminstellingen
Geluidsinstellingen De toets of indrukken en vervolgens de functietoets Klank aantippen. Volume - Volume-instelling Max. inschakelvolume - Instelling van het maximumvolume bij het inscha ...

Auto's: