Auto's:

Opel Corsa: Reservewiel - Velgen en banden - Verzorging van de auto - Opel Corsa - InstructieboekjeOpel Corsa: Reservewiel

Bij het aanbrengen van een reservewiel met een andere maat dan de andere wielen kan het wiel worden beschouwd als een tijdelijk reservewiel en gelden de betreffende maximumsnelheden, zelfs als dit niet door een label wordt aangegeven. Raadpleeg een werkplaats voor informatie over de geldende maximumsnelheid.

Het reservewiel heeft een stalen velg.

Voorzichtig Is het gemonteerde reservewiel kleiner dan de andere wielen of wordt het gebruikt in combinatie met winterbanden, dan kunnen de rijeigenschappen negatief worden beïnvloed. Defecte band zo spoedig mogelijk laten vervangen.

3-deurs/5-deurs hatchback

Velgen en banden

Het reservewiel ligt in de bagageruimte onder de vloerafdekplaat. Het zit vast met een vleugelmoer.

Dubbele laadvloer in dit geval in de hoogste positie aanbrengen.

Om te verwijderen, vleugelmoer losdraaien, reservewiel optillen, verticaal zetten en naar boven eruit halen.

Altijd vastzetten met de vleugelmoer bij het opbergen van het vervangen wiel of het terugplaatsen van het tijdelijke reservewiel in de reservewielkuip.

Bestelwagen

Velgen en banden

Verwijder de bagagevloer.

Het reservewiel zit samen met de vloerafdekplaat vastgeschroefd.

Schroef de vleugelmoer los en til de afdekking laadruimte op.

Velgen en banden

Verwijder de afstandsring boven het reservewiel, til het wiel op, zet het verticaal en haal het naar boven eruit.

Altijd de adapter erin steken en de afdekking laadruimte vastzetten met de vleugelmoer bij het opbergen van het vervangen wiel of het terugplaatsen van het tijdelijke reservewiel in de reservewielkuip.

Afhankelijk van het defecte vervangen wiel kan de afstandsring zo nodig worden weggelaten of kan het wiel zonder de vloerafdekplaat worden vastgeschroefd.

Compact reservewiel

Voorzichtig Bij gebruik van het compacte reservewiel kunnen de rijeigenschappen negatief worden beïnvloed.

Defecte band zo spoedig mogelijk laten vervangen of repareren.

Slechts één compact reservewiel monteren. De toegestane maximumsnelheid op het label op het tijdelijke reservewiel geldt alleen voor de bandenmaat af fabriek.

Als uw auto achteraan een lekke band krijgt wanneer u een ander voertuig trekt, moet u het compacte reservewiel vooraan plaatsen en een volwaardig wiel achteraan.

Sneeuwkettingen.

Reservewiel met draairichtingsgebonden band

Monteer draairichtingsgebonden banden indien mogelijk zo dat ze in de rijrichting afrollen. De draairichting is herkenbaar aan een symbool (bijv.

een pijl) op de zijwand van de band.

Voor banden die tegen de draairichting in gemonteerd zijn geldt:

Zie ook:

Mazda 2. Voorzorgsmaatregelen bij gebruik van de zittingen
WAARSCHUWINGZorg er voor dat de afstelbare onderdelen van een zitting op hun plaats vergrendeld zijn: Niet goed vergrendelde afstelbare zittingen en rugleuningen zijn gevaarlijk. Bij pl ...

Mazda 2. Lijst met spraakopdrachten
Spraakopdracht Wanneer de sprekentoets wordt ingedrukt en de volgende opdracht wordt uitgesproken, kan de audio of navigatie worden bediend. De opdrachten tussen ( ) kunnen worden weggelaten. ...

Auto's: