Auto's:

Opel Corsa: Aanbevolen vloeistoffen, smeermiddelen 
en onderdelen - Service en onderhoud - Opel Corsa - InstructieboekjeOpel Corsa: Aanbevolen vloeistoffen, smeermiddelen en onderdelen

Opel Corsa / Opel Corsa - Instructieboekje / Service en onderhoud / Aanbevolen vloeistoffen, smeermiddelen en onderdelen

Aanbevolen vloeistoffen en smeermiddelen

Gebruik uitsluitend producten die aan de aanbevolen specificaties voldoen.

Waarschuwing Bedrijfsvloeistoffen zijn gevaarlijk en mogelijk giftig. Voorzichtig hanteren. Informatie op de verpakking in acht nemen.

Motorolie

Motorolie wordt ingedeeld op basis van de kwaliteit en de viscositeit. Bij de keuze van motorolie is kwaliteit belangrijker dan viscositeit. Door de oliekwaliteit blijft o.a. de motor schoon, is de slijtage minimaal en veroudert de olie minder snel. De viscositeit geeft informatie over de dikte van de olie bij diverse temperaturen.

Dexos is de nieuwste kwaliteit motorolie, en biedt optimale bescherming voor benzine- en dieselmotoren.

Indien deze niet voorhanden is moet motorolie van een andere gerenommeerde kwaliteit worden gebruikt.

Aanbevelingen voor benzinemotoren zijn ook geldig voor motoren met de brandstoffen Compressed Natural Gas (CNG), Liquified Petroleum Gas (LPG) en Ethanol (E85).

Selecteer de juiste motorolie op basis van de kwaliteit en de minimale omgevingstemperatuur.

Motorolie bijvullen

Motoroliesoorten van verschillende fabrikanten en merken kunnen worden gemengd zolang ze voldoen aan de vereiste motoroliecriteria kwaliteit en viscositeit.

Het gebruik van motorolie met alleen de kwaliteit ACEA A1/B1 of alleen A5/ B5 is verboden, omdat deze onder bepaalde omstandigheden langdurige motorschade kan veroorzaken.

Selecteer de juiste motorolie op basis van de kwaliteit en de minimale omgevingstemperatuur.

Extra motorolieadditieven

Het gebruik van extra motorolieadditieven kan schade tot gevolg hebben en de garantie ongeldig maken.

Motorolieviscositeitswaarden

De SAE-viscositeitswaarde geeft informatie over de dikte van de olie.

Multigrade-olie wordt geklasseerd door twee cijfers, bijv. SAE 5W-30.

Het eerste cijfer, gevolgd door een W, geeft de viscositeit bij lage temperaturen, het tweede cijfer de viscositeit bij hoge temperaturen aan.

Selecteer de juiste viscositeitswaarde op basis van de minimale omgevingstemperatuur.

Alle aanbevolen viscositeitswaarden zijn geschikt voor hoge omgevingstemperaturen.

Koelvloeistof en antivries

Alleen silicaatvrije antivries voor longlife- koelvloeistof (LLC) gebruiken. De hulp van een werkplaats inroepen.

Het systeem is af fabriek afgevuld met koelvloeistof voor optimale corrosiebescherming en vorstbescherming tot een temperatuur van ca.

-28 °C. In noordelijke landen met extreem lage temperaturen biedt de af fabriek bijgevulde koelvloeistof vorstbescherming tot ca. -37 °C.

Deze concentratie dient het gehele jaar in stand te worden gehouden.

Extra koelvloeistofadditieven die bedoeld zijn om extra corrosiebestendigheid te bieden of om kleine lekken te dichten kunnen functiestoringen veroorzaken. Aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen van het gebruik van extra koelvloeistofadditieven wordt niet aanvaard.

Sproeiervloeistof

Gebruik uitsluitend voor de auto goedgekeurde sproeiervloeistof om schade aan wisserbladen, lakwerk, kunststof en rubberen onderdelen te voorkomen. De hulp van een werkplaats inroepen.

Rem- en koppelingsvloeistof

Remvloeistof absorbeert na verloop van tijd vocht waardoor de remmen minder efficiënt werken. De remvloeistof moet daarom na het aangegeven interval worden ververst.

Zie ook:

KIA Rio. Radio
FM/AM (met RDS) DAB (indien van toepassing) Radio Schakelen tussen FM, AM en DAB*. * indien van toepassing List (lijst) Alle beschikbare zenders bekijken. Voorkeuzezenders ...

Opel Corsa. Wis-/wasinstallatie achterruit
Druk de wipschakelaar in om de achterruitwisser aan te zetten: bovenste stand : continue werking onderste stand : onderbroken werking middenstand : uit Hendel van u af duwen. Er wordt ...

Auto's: