Auto's:

Mazda 2: Voorruitenwissers en
ruitensproeier - Schakelaars en regelaars - Tijdens het rijden - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Voorruitenwissers en ruitensproeier

Voor gebruik van de ruitenwissers moet het contact op ON staan.

WAARSCHUWING

Gebruik steeds gewoon water of ruitensproeiervloeistof in het reservoir: Gebruik van radiateur-antivries in plaats van sproeiervloeistof is gevaarlijk. Als dit op de voorruit gesproeid wordt, zal de voorruit hierdoor verontreinigd worden en uw uitzicht belemmerd worden. Dit kan een ongeluk tot gevolg hebben.

Gebruik uitsluitend ruitensproeiervloeistof gemengd met anti-vries bescherming bij temperaturen onder het vriespunt: Het gebruik van ruitensproeiervloeistof zonder anti-vries bescherming bij temperaturen onder het vriespunt is gevaarlijk, aangezien dit op de voorruit kan bevriezen en uw uitzicht kan belemmeren waardoor een ongeluk veroorzaakt kan worden.

Zorg er bovendien voor dat de voorruit voldoende is opgewarmd met behulp van de voorruitontwaseming alvorens ruitensproeiervloeistof te sproeien.

 

OPMERKING Als de voorruitenwissers tijdens koude weersomstandigheden of sneeuwval worden gebruikt, is het mogelijk deze als gevolg van opeenhoping van sneeuw op de voorruit stoppen.

Als de voorruitenwissers als gevolg van opeenhoping van sneeuw op de voorruit stoppen, de auto op een veilige plaats tot stilstand brengen, de ruitenwisserschakelaar uitzetten en vervolgens de opeengehoopte sneeuw verwijderen. Als de ruitenwisserschakelaar in een andere stand dan OFF wordt gezet, zullen de ruitenwissers gaan werken.

Raadpleeg zo spoedig mogelijk een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur, als de ruitenwissers niet werken terwijl de ruitenwisserschakelaar in een andere stand dan OFF is gezet.

Zie ook:

Peugeot 208. Kruipfunctie
Afhankelijk van de uitvoering: rijden zonder gas te geven. Bij parkeren, keren enz. Als de motor stationair draait, de handrem is vrijgezet en de stand A, M of R van de selectiehendel is geselect ...

Fiat Punto. Gele waarschuwingslampjes
Waarschuwingslampje Betekenis STORING ABSHet lampje gaat branden wanneer de contactsleutel naar de stand MAR wordt gedraaid, maar het moet even later doven. Het l ...

Auto's: