Auto's:

Mazda 2: Ruitenwisserbladen - Zelf uit te voeren onderhoud - Onderhoud en verzorging - Mazda 2 - InstructieboekjeMazda 2: Ruitenwisserbladen

OPGELET
  • Het is gebleken dat een "hot wax" behandeling, zoals in automatische auto-was installaties een nadelige invloed op de reinigende werking van de ruitenwissers heeft.
  • Gebruik geen benzine, petroleum, terpentijn of andere chemische middelen in de nabijheid van of op de ruitenwisserbladen om beschadiging er van te voorkomen.
  • Wanneer de ruitenwisserhendel in de stand AUTO staat en het contact op ON wordt gezet, is het mogelijk dat de ruitenwissers in de volgende gevallen automatisch in beweging gezet worden:
  • Als de voorruit boven de regensensor wordt aangeraakt.
  • Als de voorruit boven de regensensor met een doek wordt afgeveegd.
  • Als met een hand of ander voorwerp tegen de voorruit wordt gestoten.
  • Als vanuit het interieur van de auto met een hand of ander voorwerp tegen de regensensor wordt gestoten.
  • Let er op dat uw handen of vingers niet beklemd raken, aangezien dit letsel kan veroorzaken of de ruitenwissers kan beschadigen. Zorg er bij het wassen of uitvoeren van onderhoud aan uw auto voor dat de ruitenwisserhendel in de stand OFF staat.

Verontreiniging van de voorruit of de ruitenwisserbladen door bepaalde substanties kan het effectief functioneren van de ruitenwisserbladen verminderen.

Bekende vormen van verontreiniging zijn insecten, boomhars en de "hot wax" behandeling welke door sommige autowas installaties gebruikt wordt.

Indien de wisserbladen niet goed wissen, reinig dan zowel de voorruit als de wisserbladen met een goed schoonmaakmiddel of een zacht reinigingsmiddel en spoel ze grondig met schoon water af. Herhaal deze procedure, indien nodig.

Zie ook:

Mazda 2. Keuzemodusindicatielampje
Wanneer de sportstand wordt geselecteerd, gaat het keuzemodusindicatielampje in de instrumentengroep branden. OPMERKING Als de drive-selectie niet overgeschakeld kan worden naar de sport-s ...

Opel Corsa. Kentekenverlichting
Plaats een schroevendraaier in de uitsparing van de afdekking, duw naar de zijkant en maak de veer los.   Lamp naar beneden toe verwijderen, hierbij niet aan de kabel tr ...

Auto's: